Rijbewijskeuring 75+

Facebook

Rijbewijskeuring 75+

Wat is de procedure? 

U koopt een formulier Gezondheidsverklaring (GV). Dit is een vragenlijst over uw gezondheidstoestand. Het formulier is verkrijgbaar bij de gemeente of met behulp van uw DigiD op mijn.cbr.nl.

De verklaring moet u éérst zelf invullen en naar het CBR sturen. Binnen 2 weken ontvangt u per post een keuringsverslag en eventuele andere formulieren waarmee u naar de keuringsarts en eventueel specialisten moet gaan. Wacht met het maken van een afspraak voor een keuring tot het moment dat u deze papieren heeft ontvangen.

Na de keuring stuurt u de door de arts ingevulde papieren ook weer naar het CBR. Tip: maak een fotokopie voordat u het origineel  opstuurd naar het CBR. 

Wij adviseren u om een half jaar voordat uw rijbewijs verloopt uw aanvraag in gang te zetten. U loopt anders de kans geruime tijd zonder geldig rijbewijs te zitten.

Maak van tevoren een telefonische afspraak en geef aan dat het om een rijbewijskeuring gaat. De keuring blijft een jaar geldig. Bij de keuring uw KBO-pasje meenemen! 

Rijbewijskeuring in Nijmegen t.b.v. verlenging rijbewijs vanaf 75 jaar, o.a. mogelijk bij:

  • Keuringsarts: Mevr. G. Gootjes, Het Souterrain Broerdijk 17, 6523GM Nijmegen, tel: 024-3236553. Website: www.gradagootjes.com   www.medischekeuring.info                      E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           Na telefonische afspraak kan men dezelfde week nog terecht.
  • Medisch Centrum Brakkenstein, Heyendaalseweg 288, 6525SM Nijmegen tel. 024-3552339 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.