Nieuwsbrief september

Facebook


Jaarvergadering

Activiteiten

Seniorenbios

Seniorendiner

Een nieuwe start voor de Unie KBO

Rouwverwerking

Cursus Mindfulness

Vooraankondiging

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarvergadering

alvWe hebben nog steeds de plicht om onze jaarvergadering te houden. Het boekjaar 2019 moet nog afgesloten worden en er moeten nieuwe bestuursleden gekozen worden.
Dat gaan we nu toch nog doen en wel op woensdag 9 september om 10.00 uur in de theaterzaal van Multifunctioneel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8 Malden.
Alle stukken en de agenda vindt u op de welkomspagina van deze website.
I.v.m. de Corona-maatregelen bent u verplicht zich vóór 4 september aan te melden met naam, adres en telefoonnummer en of u met 1 of 2 personen komt.
Dat kan uitsluitend schriftelijk aan: KBO-Malden, Jachthoorn 11, 6581 BC Malden of per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er mag maar een beperkt aantal mensen in de zaal i.v.m. de 1,5 meter afstand, dus wacht niet te lang met aanmelden als u wilt komen. Vol = vol.
We hopen velen van u weer te kunnen ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten

Wij zijn inmiddels weer gestart met de seniorenbios, de fietsclub, de biljartclub in de Oase, kegelen, jeu de boules en koersbal. Ook is het seniorendiner in Malderburch reeds begonnen.

De 1,5 meter afstand blijft! En natuurlijk geldt dat, als u maar een klein beetje hoest of snottert, u niet mee moet gaan doen. Heeft u een erg broze gezondheid, neem dan geen enkel risico!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Seniorenbios

Het is weer mogelijk om naar de Seniorenbios in CineTwins te gaan. In de bioscoop zijn de verplichte maatregelen ingevoerd, zodat u corona-veilig van de films kunt genieten. We hebben weer een mooi programma voor u uitgezocht voor de komende maanden. Het is van belang dat u zich aan de coronaregels houdt: niet komen als u verkoudheidsklachten heeft, pinnen bij betalingen, uitsluitend plaatsen telefonisch of via internet reserveren. U krijgt dan uw persoonlijke zitplaatsnummer toegewezen bij de reservering. Men moet kunnen weten wie er aanwezig was, voor het geval er toch een besmetting zou zijn geweest. U dient zelf in de bioscoopzaal naar deze plaats te gaan. Voor de zaal staat nog een extra scherm waarop de gereserveerde plaats van u staat vermeld. In de zaal zit u 1,5 meter uit elkaar.

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 8 september.

biosjul20 
RED JOAN - DI 8 SEPTEMBER 15:45

Drama, Misdaad - 101 min


De Britse Joan Stanley is gepensioneerd en leeft een rustig bestaan wanneer ze plotseling wordt opgepakt door MI5. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest.

 

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief. Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.


De volgende voorstelling is dinsdag 13 oktober met de film: “Dolor Y Gloria”.

biosapr20
DOLOR Y GLORIA
- DI 13 OKTOBER 15:45

Drama - 113 min

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador.

 

De prijs voor KBO leden is per 1-2-20 verhoogd naar €7,30.
Omdat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal, zouden we u willen vragen uw KBO pas klaar te houden en de kaarten ruim van te voren af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorendiner

seniorendinerDe mogelijkheid voor het seniorendiner is uitgebreid. In plaats van iedere 2de en 4de woensdag van de maand is er nu iedere woensdag een seniorendiner in de bistro van Malderburch.
In verband met de corona maatregelen wordt 1,5 meter afstand bewaard. Het diner is voor maximaal 40 personen. Reserveren is verplicht en vol=vol. Zie de bijlage.
U kunt dus nu vier keer per maand genieten van een diner met 3-gangen menu van de dag voor een gereduceerde prijs op vertoon van uw KBO-pasje.
Reserveren is mogelijk bij de receptie van Malderburch of via tel: 024-3570570.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwe start voor de Unie KBO
uniepcob

In de afgelopen twee jaar was er binnen de ledenraad Unie KBO en binnen de ledenraad KBO-PCOB diepgaand verschil van inzicht over de gewenste organisatie.
Dit heeft ertoe geleid dat vier provinciale bonden (KBO Gelderland, KBO Limburg, KBO Noord-Holland en KBO Overijssel) serieus hebben overwogen om per eind van dit jaar uit de Unie KBO te treden. Dit zou grote gevolgen hebben voor alle KBO- en PCOB leden.

Het bestuur van KBO-PCOB heeft onlangs in een gesprek met de vier provinciale bonden naar een gemeenschappelijk draagvlak gezocht voor de toekomst. De uitkomst van dit gesprek is dat de vier provinciale bonden deel willen blijven uitmaken van de Unie KBO.
De volgende afspraken zijn gemaakt:

  • De provinciale KBO-bonden vormen de hoeksteen van de landelijke vereniging.
    Zij nemen een centrale rol in en sturen de Unie KBO via de ledenraad aan.

  • De provinciale KBO-bonden zijn verantwoordelijk voor ondersteuning van en dienstverlening aan hun plaatselijke afdelingen en voor deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

  • Provinciale bonden kunnen samenwerken en elkaar ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rouwverwerking

Als je te maken hebt met het verlies van een dierbare, kan het helpen je ervaringen te delen met mensen die hetzelfde meemaken als jij. Mis­schien herken je de gevoelens van een ander en kun je elkaar tot steun zijn. Sterker sociaal werk en Synthese organiseren een rouwverwerkings-groep in de gemeenten Heumen, Mook en Middelaar.

Er worden tien begeleide bijeenkom­sten georganiseerd. Alle bijeenkom­sten hebben een thema, zoals ‘het afscheid’ en‘ rouwen met je omgeving’. Er wordt veel aandacht besteed aan de emoties en gevoelens rond het verlies. Het delen van ervaringen is een essentieel onderdeel van de bijeenkomsten. Het is belangrijk dat u ook in staat bent naar de verhalen van lotgenoten te luisteren. Daarna kan de groep desgewenst als zelfhulpgroep verder gaan. Wanneer u aan de groep wilt deelne­men is het raadzaam dat dit minimaal een half jaar na het overlijden is.

Waar en wanneer?           Gezondheidscentrum De Kroonsteen, Schoolstraat 8, 6581 BG Malden.

Vanaf maandag 19 oktober, 10 bijeenkomsten van 15.00 – 17.00 uur. Deelname aan deze rouwgroep is gratis. Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met: Bianca Timmers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Chris van Raan, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Nienke Scheink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bel naar: Sterker sociaal werk, telefoon 088 - 00 11 333 of Synthese, telefoon 0487 - 51 73 00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus mindfulness

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mantelzorgers die gratis deel kunnen nemen aan de cursus mindfulness.

Mantelzorgers ervaren doorgaans een groot appèl op zorg en aandacht voor hun naaste. Ondanks de grote beschikbaarheid is er vaak een gevoel van tekortschieten; het kan immers altijd nog beter. Er dreigt een fuik van overbelasting, piekeren, irritatie, schuldgevoelens en uitputting. Dan is er geen ruimte meer om nog te kijken wat de mantelzorger zelf nodig heeft om dit op een gezonde manier te kunnen volbrengen, zonder zichzelf of hun naaste tekort te doen.

Mindfulness helpt de mantelzorgers allereerst om pas op de plaats te maken. Het is een uitnodiging om stil te staan bij wat er reëel gevraagd wordt en hoe men er tot dan toe mee om is gegaan, voor zichzelf, voor de naaste. Men leert met enige afstand te kunnen kijken naar de manier van zorg verlenen: wat is effectief en adequaat, en wat kan wellicht anders om zelf gezond te blijven? Door de dagelijkse beoefening van mindfulness ervaren mantelzorgers gaandeweg weer grip op hun leven, ook al is er verdriet, zorg of pijn.

Deze cursus is gratis en wordt gegeven in Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg aan de Broekkant 16 in Malden.

Data: 12, 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober en 7 november 2020.
Tijd: 13.00 – 15.30 uur.

Het is wenselijk dat de mantelzorger aan alle middagen deel kan nemen! Aanmelden is noodzakelijk en kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Malderburch op 024 – 3570570. 

 

 

 

 

 

 

 

Vooraankondiging (beweeg)activiteiten Wereld Alzheimer Dag en Dag van de Senioren

De gemeente organiseert in samenwerking met Malderburch, de Kerngroep Dementievriendelijk Heumen en allerlei sportverenigingen een beweegaanbod voor alle ouderen van de gemeente Heumen. Dit vindt plaats van 21 september tot en met 1 oktober in de verschillende dorpskernen.

Activiteiten die deelnemen zijn onder andere: voetbal, tennis, kegelen, basketbal. Afsluitend zal er gezellig wat gedronken worden. U kunt zich vanaf september aanmelden voor gratis deelname aan een activiteit. En heeft u vervoer nodig? Dan wordt dit ook geregeld. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. (o.a. in het Gemeentenieuws)

Voor meer informatie: Margit Vos, Gemeente Heumen tel: 14 024.