Nieuwsbrief oktober

Facebook


Jaarvergadering

Nieuwe structuur UnieKBO/PCOB

Activiteiten

Seniorenbios

Seniorendiner

Overleden leden

Rouwbezoek

Koersballen met de KBO

Heumen beweegt

Alzheimercafé

Buurtvervoer Heumen

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarvergadering

Wiel HendrikxTheo SchoonenbergOp 9 september jl. hebben we dan toch de jaarvergadering die we in maart gepland hadden kunnen houden. In MFC Maldensteijn stond alles netjes volgens de Coronaregels van 1,5 meter afstand klaar. Het werd een goede vergadering. Het leek wel een beetje op een examenzaal, maar het was toch fijn om na zoveel maanden elkaar weer te ontmoeten. Helaas was voorzitter mevr. Wilma Geertsen afwezig. Ze is herstellende van een operatie.
We wensen haar veel beterschap toe!
De twee kandidaat-bestuursleden die al enige tijd in het bestuur meedraaiden konden nu benoemd worden:
dhr. Wiel Hendrikx (links) zal de functie van
2e penningmeester gaan vervullen en dhr. Theo Schoonenberg (rechts) wordt 2e secretaris.
Vicevoorzitter dhr. Freek de Bok is herkozen.
De jaarrekening van 2019 kon afgesloten worden en het bestuur is gedechargeerd. In de komende jaren zullen we op grote onkosten moeten rekenen.
In de komende gemeenteraadsvergadering zal men besluiten hoe het verder zal gaan met onze subsidie. Afhankelijk daarvan zullen we moeten bekijken of de contributie van de leden bijgesteld moet worden. Besloten is dat voor 2021 de contributie niet verhoogd gaat worden. Die blijft op € 27,50. Wel zal er bij activiteiten een kleine eigen bijdrage gevraagd worden en is koffie en thee niet meer gratis. De coördinatoren van de activiteiten zullen de deelnemers hierover inlichten.
Om de voortgang van onze activiteiten te waarborgen in deze Coronatijd gaan we voor een aantal activiteiten voortaan naar MFC Maldensteijn, dat een ruimere locatie biedt waar 1,5 meter afstand houden mogelijk is. We hebben ervaren dat we met de KBO-activiteiten in Malderburch in een kwetsbare positie zitten als er besmettelijke ziektes uitbreken en als Malderburch gaat verbouwen. Helaas zijn activiteiten zoals Sinterklaas- en Kerstviering met een grote groep nog niet mogelijk volgens de RIVM-richtlijnen.

Nieuwe structuur UnieKBO/PCOB


Bij de jaarvergadering heeft vicevoorzitter dhr. Freek de Bok uitgelegd hoe de nieuwe structuur van de UnieKBO, KBO-Gelderland en de plaatselijke KBO-afdelingen gaat worden. Klik hier voor het schema.

 

 

Activiteiten

We zijn blij dat we weer konden starten met het seniorendiner, de seniorenbios, de fietsclub, de biljartclub, kegelen, jeu de boules en koersbal.
Yoga gaat op woensdagochtend 7 oktober weer van start, nu in de grote zaal van Maldensteijn.
Koersbal blijft doorgaan in de Ommezwaai in Malderburch en Jeu de Boules in de tuin van Malderburch.
Bingo zal in januari 2021 gaan starten in MFC Maldensteijn op de laatste woensdagmiddag van de maand.
De 1,5 meter afstand blijft! En natuurlijk geldt dat, als u maar een klein beetje hoest of snottert, u niet mee moet gaan doen. Heeft u een erg broze gezondheid, neem dan geen enkel risico!

 

 

 

  

Seniorenbios

Het is weer mogelijk om naar de Seniorenbios in CineTwins te gaan. In de bioscoop zijn de verplichte maatregelen ingevoerd, zodat u corona-veilig van de films kunt genieten. We hebben weer een mooi programma voor u uitgezocht voor de komende maanden. Het is van belang dat u zich aan de coronaregels houdt: niet komen als u verkoudheidsklachten heeft, pinnen bij betalingen, uitsluitend plaatsen telefonisch of via internet reserveren. U krijgt dan uw persoonlijke zitplaatsnummer toegewezen bij de reservering. Men moet kunnen weten wie er aanwezig was, voor het geval er toch een besmetting zou zijn geweest. U dient zelf in de bioscoopzaal naar deze plaats te gaan. Voor de zaal staat nog een extra scherm waarop de gereserveerde plaats van u staat vermeld. In de zaal zit u 1,5 meter uit elkaar.

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 13 oktober.
 

biosapr20DOLOR Y GLORIA - DI 13 OKTOBER 15:45

Drama - 113 min

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador.

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief van €7,30. Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.


De volgende voorstelling is dinsdag 10 november met de film: “The Two Popes”.


biosnov20THE TWO POPES
- DI 13 OKTOBER 15:45

Drama - 125 min

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke Kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio toestemming aan paus Benedictus om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden, roept de introverte paus Benedictus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de Katholieke Kerk op haar grondvesten doet schudden.

 


Omdat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal, zouden we u willen vragen uw KBO pas klaar te houden en de kaarten ruim van te voren af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorendiner

seniorendinerDe mogelijkheid voor het seniorendiner is uitgebreid. In plaats van iedere 2de en 4de woensdag van de maand is er nu iedere woensdag een seniorendiner in de bistro van Malderburch.
In verband met de corona maatregelen wordt 1,5 meter afstand bewaard. Het diner is voor maximaal 40 personen. Reserveren is verplicht en vol=vol. Zie de bijlage.
U kunt dus nu vier keer per maand genieten van een diner met 3-gangen menu van de dag voor een gereduceerde prijs op vertoon van uw KBO-pasje.
Reserveren is mogelijk bij de receptie van Malderburch of via tel: 024-3570570.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overleden leden

overlBij de jaarvergadering wordt altijd een minuut stilte in acht genomen voor de overleden leden in het afgelopen jaar. Dat is steeds weer een plechtig moment. We branden tijdens de hele vergadering een kaars als symbool, zodat die overleden leden er toch nog een beetje bij horen.
Gebruikelijk was dat we met Allerzielen een mis laten lezen voor de overleden leden.
In de Algemene ledenvergadering is besloten dat we deze missen niet meer zullen laten plaatsvinden. In de meeste gevallen komen familieleden hier niet voor naar de kerk in Malden en er werden missen gelezen voor buitenkerkelijken.
Het gaat jaarlijks om een flink bedrag en omdat we fors moeten gaan bezuinigen leek het ons niet zinvol om hiermee door te gaan. Anders zouden we het komende jaar de contributie al moeten verhogen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rouwbezoek


Voor partners van overleden leden is er rouwbezoek namens de KBO. Mevr. Els Bögels is onze rouwbezoekster en neemt enkele weken na het overlijden van een partner contact op. Als zo’n bezoek op prijs gesteld wordt maakt ze een afspraak om langs te komen. We hopen met wat aandacht het verdriet wat te kunnen verzachten.

 

 

 

 

 

Koersballen met de KBO


koersbEven eruit aan het begin van het weekend! Misschien is bewegen met koersballen een leuk en gezond spel voor u. De koersbalgroep zou het fijn vinden als er weer nieuwe spelers bij zouden komen. Dat maakt het spel ook weer spannender. Ervaar hoe boeiend het spel is. Doordat de ballen afgeplat zijn en aan één zijde zwaarder zijn maakt de bal een zgn. koers en kan het een heel verrassend effect geven op het verloop van het spel. Kom eens gezellig meedoen op de vrijdagmiddag in zaal de Ommezwaai in Malderburch. Aanvang 13.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Heumen beweegt


Van 21 september tot en met 1 oktober kunt u gratis meedoen aan verschillende sportieve evenementen. Kijk voor de kalender op www.heumenbeweegt.nl De kalender is gemaakt in het kader van Wereld Alzheimerdag (21 september) en de dag van Senioren (1 oktober). Vanwege Corona kunnen we op deze dagen niet bij elkaar komen maar we mogen wel in de buitenlucht met elkaar sporten. Natuurlijk gaat dit ook volgens de RIVM-richtlijnen.
De activiteiten bij onze KBO zijn: Jeu de Boules op 23 en 28 september om 14.00 uur (tuin Malderburch) en Kegelen op 1 oktober om 14.00 uur in het Kegelcentrum, Bolder 18b.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alzheimercafé


alzhDonderdag 1 oktober

Thema: Muzikale ontmoeting.

Muziek ontspant, activeert en helpt te herinneren. Heeft muziek iets voor u kunnen betekenen in de afgelopen periode waarin er zoveel anders was? Met onze gast praten we over muziek in mooie en moeilijke tijden. Op deze avond is er veel ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. En natuurlijk gaan we ook gewoon genieten van de muziek.

 

We vragen u om zich aan te melden omdat we een beperking hebben in het aantal gasten. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 25 september. Het liefst via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Indien dit niet mogelijk is kunt u bellen naar 024-357 05 70. Geef uw voor- en achternaam, mailadres, telefoonnummer en aantal personen door.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat u zeker weet dat er plaats voor u is.
Uw gegevens worden conform de AVG-wetgeving verwerkt.

Let op: de locatie van het Alzheimer Café is gewijzigd: Multifunctioneel Centrum Maldensteijn Kerkplein 8, 6581 AC Malden. Parkeren is ook mogelijk in de parkeergarage onder Maldensteijn.
Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.00 uur. Toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buurtvervoer Heumen


buurtvBent u inwoner van de gemeente Heumen en wilt u een rit maken binnen de grenzen van de gemeente Heumen of naar één van de ziekenhuizen in Nijmegen? Dan kunt u een rit reserveren via Buurtvervoer Heumen. De chauffeur haalt u op en brengt u naar uw bestemming. Als dat nodig is, dan begeleidt de chauffeur u vanuit uw huis.
Wat is Buurtvervoer Heumen?
Dit lokaal vrijwilligersvervoer is bekend onder de naam 'Vervoer op Maat' en wordt uitgevoerd vanuit Malderburch. Zij verzorgen ritten voor de dagbesteding, maar ook voor sociaal vervoer. Dit lokaal vervoer beschikt al over een rolstoelbus en is uitgebreid met een elektrische auto. Daardoor kunnen er nog meer mensen gebruik van maken.

Wilt u een rit aanvragen?
U vraagt een rit met Buurtvervoer Heumen telefonisch aan via 06 38 27 82 31. Buurtvervoer Heumen is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U heeft voor dit sociaal vervoer geen indicatie nodig, maar wel een vervoerspas. Zonder vervoerspas kunnen wij u niet vervoeren. Via www.buurtvervoerheumen.nl kunt u een pasje aanvragen en registreren.

Wat kost het?
Binnen de gemeentegrenzen betaalt u € 1,50 voor een enkele rit en naar de ziekenhuizen in Nijmegen betaalt u € 2,50 voor een enkele rit. Heeft u een begeleider die meereist? Dan betaalt u hiervoor dezelfde tarieven. U betaalt de kosten van uw rit (en begeleider) met uw vervoerspas.
U heeft dus geen pinpas of contant geld nodig.

Wanneer rijdt Buurtvervoer Heumen?
Buurtvervoer Heumen rijdt op werkdagen van 8.30 tot 20.00 uur en in het weekend in overleg.
Heeft u nog vragen neem dan contact op met een consulent van de gemeente via tel: 024 358 83 00
Avan Is Buurtvervoer Heumen geen passende oplossing voor u, bijvoorbeeld omdat u een rit maakt buiten de gemeente Heumen? Maak dan gebruik van vervoer via Avan.