Nieuwsbrief maart

Facebook

Seniorenbios

KBO-Seniorendiner

Bingo

Alzheimercafé

Buurt-Koffie

Jaarvergadering

Contributie

Liedjes van Toen

40 dagen zonder alcohol

Belastinginvulhulp

Rabobank Clubkas actie

 

 


 

 

 

Seniorenbios

biosmrt19

LA VILLA - DI 12 MAART 15:45
Drama - 107 min
In hartje winter verenigen Angèle, Joseph en Armand zich rond hun ernstig zieke vader in een kreek in de buurt van Marseille. Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit die hij opgebouwd heeft op deze magische plek, rond het sociale restaurant dat Armand, de oudste zoon, verder zal blijven uitbaten. Hun sereniteit wordt echter doorbroken met de nieuwkomers van over zee.

 

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

De volgende voorstelling is dinsdag 9 april met de film: “The Post”.

biosapr19THE POST - DI 9 APRIL 15:45
Biografie, Drama - 116 min
Begin jaren 70 komt The Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Deze documenten, beter bekend als de 'Pentagon-Papers', geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens de documenten te analyseren.

 

 

 

 

 

KBO-Seniorendiner


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 13 en 27 maart kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 9,00 (aangepaste prijs vanwege BTW-verhoging) krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag? Wel reserveren!

 

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo


bingo

Op zaterdag 16 maart kunt u gezellig meedoen en mooie prijzen winnen met de KBO-bingo in zaal
'de Wals' in Malderburch. Aanvang: 14.45 uur.

U bent van harte welkom! En ook introducé(e)s mogen komen meespelen.

 

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 7 maart is het onderwerp: ‘Samen leven met dementie’.

Hoe maak en houd je optimaal contact met iemand met dementie? Hoe zorg je samen dat de verhoudingen en relaties goed blijven, ondanks de toenemende beperkingen?

Deze keer is de gastspreker een psycholoog die jarenlang voor zorgcentrum de Waalboog heeft gewerkt.

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

  

  

Jaarvergadering

alvDe leden ontvangen alle stukken in de bus voor onze jaarvergadering, die gehouden wordt op zaterdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in zaal ‘de Wals’ in Malderburch.

Heeft u speciale vragen die u tijdens deze algemene ledenvergadering zou willen stellen, waarbij het gaat om meer achtergrondinformatie over KBO-zaken, dan horen wij dat graag van tevoren van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan kan het bestuur zich daarop voorbereiden en eventueel e.e.a. voor u uitzoeken.

 

 

 

 

 

 

 

40 dagen zonder alcohol

40dagenDe regionale actie ‘40 dagen zonder alcohol’ sluit dit jaar weer aan bij de landelijke actie IkPas. Dit jaar loopt de actie van 6 maart t/m 14 april.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

U kunt zich aanmelden op www.ikpas.nl

Wilt u meer informatie over alcohol, kijk ook eens op www.alcoholinfo.nl of www.minderdrinken.nl

 

 

 

 

 

Buurt-Koffie

koffie

Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in de Ommezwaai in Malderburch voor een gezellig praatje met senioren. De eerste 10 minuten is er een gesprek over een speciaal onderwerp. Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren.
Koffie of thee is € 1,50.
Gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 

 


 

  

 

 

 

 

 

                                                               
 

 

Contributie 2019

Ook dit jaar bedraagt de contributie € 27,50 per persoon. Hebt u ons gemachtigd om deze automatisch af te schrijven van uw bankrekening, dan gebeurt dit aan het einde van de maand februari. Wilt u de contributie zelf overmaken – en hebt u dit nog niet gedaan – dan verzoeken wij u dit bedrag z.s.m. over te maken op rekeningnummer NL 40 RABO 0131 6072 86 t.n.v. KBO-Malden.

Het automatisch incasseren van de contributie heeft onze voorkeur en wij willen de leden die nog geen machtiging hebben afgegeven vragen om dit wel te doen.

Het werk voor de penningmeester wordt daardoor een stuk gemakkelijker.

Het machtigingsformulier is te downloaden via deze website: kies 'Contact'en 'Lid worden'

 


 


 

Liedjes van Toen

liedjes 2018In 2019 starten wij weer met drie meezing-middagen voor KBO-leden, te weten op de woensdagen 3 april, 19 juni en 18 september.

Locatie: de Muse aan het Kerkplein in Malden.

Inloop vanaf 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee, om 14.30 uur beginnen we onder de muzikale begeleiding van Henk Kuik op accordeon en Hendrik-Jan van der Werff op gitaar. Tussendoor is er een pauze en tegen de klok van 16.30 uur stoppen we. De liederenbundels zijn ter plaatse aanwezig.
Voor de middag van 3 april graag aanmelden vóór 27 maart a.s. op telefoonnummer 024 – 3 58 05 27 van mevr. Loes Thijssen
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Belastinginvulhulp

invul

De Belastingdienst heeft u inmiddels weer de blauwe envelop gestuurd met de uitnodiging om aangifte te doen over het jaar 2018.

Onze KBO-belastinginvulhulpen kunnen na 1 maart weer aan de slag om u te helpen. Voor het dekken van de onkosten rekenen zij € 12,00.
Ook als u geen aangiftebrief ontvangt, is het zinvol na te gaan of u in aanmerking komt voor belastingteruggave.

 

Voor belastinginvulhulp kunt u contact opnemen met een van onze KBO-belastinginvulhulpen:

Dhr. F. de Bok, tel: 024 3580397,     Dhr. J. den Doop, tel: 024 3880354,      Dhr. T. Janssen, tel: 06 55390040

 

 

 


 

Rabobank Clubkas actie

Deze actie leverde vorig jaar voor onze KBO een prachtig bedrag op. Ook dit jaar hopen we mede door uw stemmen weer een fijn sponsorbedrag te krijgen. Rabo-rekeninghouders die ook lid zijn van de Rabobank mogen in mei weer hun stem uitbrengen. Bent u geen lid van de Rabobank, dan kunt u dat wel worden. Meldt u zich daarvoor aan bij uw bank voor 1 april, dan kunt u nog meedoen met stemmen.