Nieuwsbrief juli

Facebook

Seniorenbios

KBO-Seniorendiner

Bingo

Alzheimercafé

Buurt-Koffie

Mantelzorg Heumen

Terugblik KBO-Lentereis

Terugblik Avondvierdaagse KBO-Malden

Terugblik themamiddag Heemtuin

Vooraankondiging Dag van de Senioren

Springtime serveert

 

 

 

 

 

 

 

Seniorenbios

 

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 20 augustus.

biosaug19GREEN BOOK - DI 20 AUGUSTUS 15:45

Drama- 130 min

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden.

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief
(€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

 

 

 

 

KBO-Seniorendiner


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 10 en 24 juni en 14 en 28 augustus kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 9,00 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

 NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag? Wel reserveren!

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo


bingoZaterdagmiddag 20 juli en 17 augustus vindt weer de maandelijkse bingo plaats in zaal “de Wals” in Malderburch.
Alle gasten die bij deze KBO-middag aanwezig zijn, ontvangen koffie en thee bij binnenkomst. Het Bingoteam heeft weer gezorgd dat er heel mooie prijzen te winnen zijn.
Wij hopen weer op uw komst en natuurlijk zijn introducé(e)s van harte welkom.
Aanvang 14.45 uur. De zaal is open om 14.15 uur.

    

 

  

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 4 juli 2019 is het thema: De kracht van muziek.

Muziek is goed voor ons brein en brengt tegelijkertijd afleiding en plezier.
Op deze avond horen en beleven we hoe muziek luisteren en muziek maken kan helpen bij het omgaan met dementie. Muziek kan ook gebruikt worden door naasten om de (persoonlijke) verzorging makkelijker te maken. Hiervoor worden u tips aangereikt.
Onze gasten: een zingende logopedist en een muziektherapeut, beiden werkzaam bij de Muzikale Ontmoeting en een eerst verantwoordelijk verzorgende met de specialisatie psychogeriatrie.

Op donderdag 1 augustus is er géén Alzheimercafé.

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1,
6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

Buurt-Koffie

koffieElke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in de Ommezwaai in Malderburch voor een gezellig praatje met senioren. De eerste 10 minuten is er een gesprek over een speciaal onderwerp. Op 9 juli vertelt Janneke Borghans (Craniosacraal therapeute vanuit Gezondheidscentrum de Kroonsteen) over therapie tegen pijnklachten, stress en spanning.
Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren.
Koffie of thee is € 1,50.
Gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 

 

 

 

 

 

Mantelzorg Heumen

mantelzorg heumenDe bereikbaarheid van Mantelzorg Heumen is aanzienlijk verruimd, nl. van maandag tot en met vrijdag. De woensdagen om de 2 weken niet.
U kunt Mantelzorg Heumen bellen via het nummer van Malderburch:
024-3570570.

Als de medewerkers in een persoonlijk gesprek zitten, hebben ze daar alle aandacht voor en wordt de telefoon mogelijk niet opgenomen.

 

 

 

 

 

 

Terugblik KBO-Lentereis

lente19Op 22 mei jl. ging het KBO-lentereisje naar Ootmarsum en Enschede.
Het was een mooie zonnige dag en iedereen genoot volop van het programma. Het eerste reisdoel was Diepenheim, voor twee kopjes koffie met krentenwegge. Daarna gingen we naar Hotmarks Glasblazerij in Ootmarsum waar we een komische glasblazer bezig zagen met het maken van een grote vaas. Die moest nog 24 uur afkoelen, maar in de atelierwinkel kon iedereen de prachtige werkstukken bewonderen.
In het Stadshotel stond daarna een heerlijk uitgebreid lunchbuffet voor ons klaar. Vervolgens hadden we nog even vrijaf om in het mooie Ootmarsum rond te kijken.
In de loop van de middag reden we naar de grote synagoge in Enschede, waar we een rondleiding kregen. De mannen van ons gezelschap werden voorzien van een keppeltje en in 3 groepen bekeken we het indrukwekkende gebouw. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen. Na de rondleiding werd thee en koffie aangeboden en kon men de zelfgemaakte matses-chocoladetaart proeven.
Als afsluiting reden we naar Babberich waar in restaurant ’t Centrum een heerlijk 3-gangendiner voor ons geserveerd werd.

 

 

 

  

  

Terugblik Avondvierdaagse KBO-Malden

avvierd19 2

Op 4, 5, 6 en 7 juni jl. was weer onze Avond4daagse.
Eigenlijk was het een 2-daagse, iets wat volgens ons nog niet eerder is voorgekomen in Malden. In die week werd er tweemaal weeralarm code geel/oranje afgekondigd.
Op de eerste avond durfden we het niet aan om met onze kwetsbare groep van 67 deelnemers op pad te gaan. Achteraf gezien kwam het noodweer pas later.
Dag twee en drie maakten weer veel goed. Het was prachtig wandelweer, iedereen genoot ervan en de rustpauzes bij voetbalclub Juliana en woonvorm De Horst waren heel gezellig.
De vierde dag was het helaas weer code oranje en moesten we de wandeling afblazen. Het was een beetje zuur te moeten zien dat het weeralarm eigenlijk weer niet veel voorstelde. Maar ook deze keer konden we geen risico nemen. Niet getreurd, zoals altijd sloten we toch af met de medaille-uitreiking en een spetterend feest in Malderburch.
Wethouder Frank Eetgerink feliciteerde de deelnemers en deelde bloemen uit namens de Gemeente.
Wij danken Malderburch, Scouting Malden, Voetbalclub Juliana ‘31, Woonvorm De Horst en betonfabriek De Hamer voor hun geweldige medewerking en gastvrijheid. En natuurlijk danken we ook de organisatie, alle vrijwilligers, de koffieploeg, het Amusementsorkest Malden en Bloemisterij Gommers die weer prachtige rozen sponsorde!

 

 

 

  

Terugblik themamiddag Heemtuin

heemtuin19Hoewel er helaas slechts weinig KBO-leden aan de uitnodiging gehoor gaven, mocht het bezoek aan de Heemtuin op 6 juni jl. een succes genoemd worden. Na het tonen van een filmpje over de bijenwereld werd een quiz gehouden met vragen over de bijen, hommels, wespen.
Daarna kon men zien hoe de honingwinning tot stand kwam en kon men zelf de was van de raten schrappen. De raten werden in een ton geplaatst en door te draaien werd de honing eruit geslingerd. Wij mochten allen een potje honing tappen uit de slingerton en meenemen. De verwijderde was wordt weer aan de bijen aangeboden als voedsel.
Buiten aan tafel werd aan de hand van tekeningen, echte bloemetjes enz. veel verteld over de wereld van de bijen, o.a. hoe een bij de wereld met zijn facetogen ziet, hoe hij een bloem ziet en hoe zijn aanvliegroute is.
Na de koffie/thee met een heerlijke honingstroopwafel liepen we met de imker door de prachtige heemtuin en kregen we uitleg over de aanwezige planten en gewassen.
Aan het eind van de middag bezochten we de bijenstand en vertelde de imker op bijzonder enthousiaste wijze over de bijen en raten ter plaatse. Het was een zeer inspirerende en plezierige middag waarvan de aanwezigen erg genoten hebben.

 

 

 

 

 

Vooraankondiging Dag van de Senioren

dvds19

Zoals ieder jaar organiseert een comité de Dag van de Senioren, die de Gemeente Heumen jaarlijks aan de senioren aanbiedt i.v.m. de Internationale Dag van de Ouderen. De 3 KBO’s en Malderburch-Welzijn organiseren dat samen al voor de 24e keer. Dit jaar vieren we dit op donderdag 3 oktober 2019 in het verenigingsgebouw in Overasselt.
Het thema is ‘Ieder zijn Talent’.

Op deze feestelijke dag zullen we gaan ontdekken welke talenten er zich onder onze senioren in de gemeente Heumen bevinden. Iedereen heeft wel iets speciaals waar hij of zij goed in is. Zingen, muziek, gedichten maken, verhalen schrijven, schilderen, handwerken, knutselen, hout bewerken, naaien, vrijwilligerswerk, verzamelingen, etc. Misschien ontdekt u bij uzelf ook wel nieuw talent op deze dag? Of komt u mensen tegen die hetzelfde talent hebben en samen iets willen doen.

We gaan er met z’n allen weer een heel mooie dag van maken, met natuurlijk koffie met gebak en een lekker stamppottenbuffet. Eind augustus ontvangt u het definitieve programma.

 

 

 

 

Springtime serveert

springtime

Hebt u zin in een gezellig avondje uit? En houdt u van lekker eten, zingen en muziek? Dan is het diner chantant in Bistro Malderburch iets voor u!
Popkoor Springtime en Zorgcentrum Malderburch organiseren op 14 september en 5 oktober a.s. de eerste diners chantants in Bistro Malderburch. Begeleid door de muzikale klanken van popkoor Springtime en de Springtime band kunt u genieten van een culinair diner.
Vanaf 18.00 uur wordt u welkom geheten door de gastvrouwen. Rond 22.00 uur gaat u geheel voldaan weer naar huis.

Voor €32,50 krijgt u een all-in diner van vier gangen, inclusief drie drankjes met koffie of thee na afloop, onder het genot bovendien van een muzikaal avondprogramma.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kijkt u op de website: www.popkoorspringtime.nl