nieuwsbrief februari

Facebook

Seniorenbios in februari en maart

KBO-Seniorendiner in februari

Bingo in februari

Alzheimercafé

Jaarvergadering

KBO-themamiddag bibliotheek

Terugblik Vrijwilligersmiddag KBO-Malden

Buurt-Koffie

40 dagen zonder alcohol

Nieuwe activiteiten

Koersballen met de KBO

Collecte KBO-Kerstmiddag

Maatjes gezocht

Meerdaagse reis KBO Heumen

 

 


 

 

 

Seniorenbios in februari en maart

biosfeb19

LES GARDIENNES - DI 12 FEBRUARI 15:45
Drama, Historisch - 134 min
Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij in 1915 vertrekken naar het oorlogsfront, is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten.

 

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

De volgende voorstelling is dinsdag 12 maart met de film: “La Villa”.

biosmrt19

LA VILLA - DI 12 MAART 15:45
Drama - 107 min
In hartje winter verenigen Angèle, Joseph en Armand zich rond hun ernstig zieke vader in een kreek in de buurt van Marseille. Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit die hij opgebouwd heeft op deze magische plek, rond het sociale restaurant dat Armand, de oudste zoon, verder zal blijven uitbaten. Hun sereniteit wordt echter doorbroken met de nieuwkomers van over zee.

 

 

 

 

 

 

 

 

KBO-Seniorendiner in februari


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 13 februari kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
I.v.m. carnaval komt het Diner o
p 27 februari te vervallen.
Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag? Wel reserveren!

 

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo


bingo

Op zaterdag 23 februari kunt u gezellig meedoen en mooie prijzen winnen met de KBO-bingo in zaal
'de Wals' in Malderburch. Aanvang: 14.45 uur.

U bent van harte welkom! En ook introducé(e)s mogen komen meespelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 7 februari is het onderwerp: ‘Veiligheid in en om huis’. Bij dementie komen vrijheid en veiligheid onder druk te staan naarmate de ziekte vordert. Wat als iemand dreigt te vallen, vergeet dat het gas nog aan staat, of in huis of buiten de weg kwijt raakt?

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

Jaarvergadering

alvEind februari ontvangt u alle stukken voor onze jaarvergadering, die gehouden wordt op zaterdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in zaal ‘de Wals’ in Malderburch.

Heeft u speciale vragen die u tijdens deze algemene ledenvergadering zou willen stellen, waarbij het gaat om meer achtergrondinformatie over KBO-zaken, dan horen wij dat graag van tevoren van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan kan het bestuur zich daarop voorbereiden en eventueel e.e.a. voor u uitzoeken.

Ook zal de samenstelling van het bestuur gaan veranderen.
Na een jaar zonder penningmeester en voorzitter hebben zich enkele leden gemeld als kandidaat-bestuursleden.
Ze zijn al enkele keren aanwezig geweest bij de bestuursvergaderingen om zich te oriënteren.
Eventuele nieuwe bestuurskandidaten kunnen zich, tot aanvang van de ledenvergadering melden, voorzien van een lijst met daarop 5 handtekeningen van leden en een bereidverklaring van de kandidaat.
Noteer het alvast in uw agenda. U bent dan van harte welkom.

 

 

 

 

KBO-themamiddag bibliotheek

bieb

 

Op donderdag 21 februari bent u van harte welkom bij de themamiddag van de KBO
in zaal 'de Ommezwaai' in Malderburch.

Mevrouw Gemma Cornelissen zal u alles vertellen over wat er mogelijk is bij de bibliotheek.
Zie de bijlage.

 

 

 

 

 

 

Terugblik Vrijwilligersmiddag KBO-Malden

vrijwillOp dinsdag 22 januari jl. zijn onze vrijwilligers die dagelijks, wekelijks of maandelijks in touw zijn voor onze KBO eens lekker verwend met een attentie, lekkers en een buffet in Alpensfeer.
Het wintersportgevoel werd nog eens flink versterkt door het dikke pak sneeuw dat er buiten viel.

Op deze nuttige en feestelijke middag werden de vrijwilligers geïnformeerd over nieuwe zaken binnen de KBO. Er werd kennis gemaakt met nieuwe mensen en afscheid genomen van degenen die hun taak beëindigden.  We kunnen heel trots zijn op zo’n 70 vrijwilligers die onze KBO maken tot een actieve bloeiende en nog steeds groeiende vereniging!

Vrijwilligers bedankt voor jullie geweldige inzet!


 

 

 

 

 

 

40 dagen zonder alcohol

40dagenDe regionale actie ‘40 dagen zonder alcohol’ sluit dit jaar weer aan bij de landelijke actie IkPas. Dit jaar loopt de actie van 6 maart t/m 14 april.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

U kunt zich aanmelden op www.ikpas.nl

Wilt u meer informatie over alcohol, kijk ook eens op www.alcoholinfo.nl of www.minderdrinken.nl

 

 

 

 

 

Buurt-Koffie voortaan in 'de Ommezwaai' in Malderburch

koffie

Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in de Ommezwaai in Malderburch voor een gezellig praatje met senioren. De eerste 10 minuten is er een gesprek over een speciaal onderwerp. Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren.
Koffie of thee is € 1,50.
Gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 

 

 

 

Nieuwe activiteiten

kegelenMet veel enthousiasme zijn een aantal leden in januari met de nieuwe KBO-activiteit Kegelen van start gegaan.
De kegelbanen zijn prachtig, de sfeer is ontspannen en tussendoor wordt er gepauzeerd om gezellig met elkaar koffie, thee of een drankje te nuttigen in het ‘bruine café’.
Heerlijk in beweging zijn o.l.v. ervaren kegelaars die je wegwijs maken. Kom dat ook eens ervaren! En zelfs voor mensen met een beperking is het mogelijk om aangepast te kunnen kegelen.

KBO-leden kunnen iedere donderdagmiddag van 14.00 tot ca. 16.00 uur gratis recreatief kegelen in: Kegelcentrum Malden, Bolder 18 B, Heumen (nabij Praxis, tussen Binnenspeeltuin Pret Inn en Kringloopwinkel Vintage and More).
U hoeft alleen (sport-)schoenen zonder zwarte zolen mee te nemen.
Uw gastheren Herm Hofmeijer en Wiel Hendrikx heten u van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Dhr. Hendrikx tel: 024 3581201

 

 

Ook de Yogalessen zijn in januari van start gegaan. Er was al meteen heel veel belangstelling voor.
Deze lessen worden o.l.v. mevrouw Ganny Boer gegeven op woensdagochtend van 10.45 uur tot 12.00 uur in zaal 'de Ommezwaai' in Malderburch.
Hiervoor dient u zelf een matje en handdoek mee te nemen.
De eigen bijdrage is: € 2,50 p.p. per les.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Koersballen met de KBO

koersbal

Als u misschien denkt dat de kegelballen te zwaar zijn voor u, dan is bewegen met koersballen een heel gezond alternatief.  De koersbalgroep zou het fijn vinden als er weer nieuwe spelers bij zouden komen.

En iemand die mee zou willen helpen met het klaarleggen van de mat en de ballen zou ook zeer welkom zijn nu Gerrie Hendriks even uit de running is! Kom eens gezellig meedoen op de vrijdagmiddag in zaal de Ommezwaai in Malderburch. Aanvang 13.30 uur.

Ervaar hoe boeiend het spel is doordat de ballen afgeplat zijn en aan één zijde zwaarder zijn. Daardoor maakt de bal een zgn. koers en kan het een heel verrassend effect geven op het verloop van het spel.

 

 

Collecte KBO Kerstmiddag

De collecte tijdens de kerstviering van de KBO heeft € 386,00 opgebracht. Dit bedrag is gedoneerd aan de Nairobi Bosco Boys, dit is ‘t Huis voor Straatkinderen van Nairobi, van de Paters Salesianen om kansarme kinderen een vorming te geven.


 

 

Maatjes gezocht!

maatjes

Waardering, gezelligheid, er zijn voor een ander, dat geeft kleur aan het leven en dat van een ander.
Voor MaatjesHeumen zijn we op zoek naar mensen die maatje willen worden. Daar is veel behoefte aan en daarom gaat een werkgroep vanaf 16 januari drie maanden aan de slag om in de periode tot eind 2019 in totaal 100 nieuwe maatjes te werven voor MaatjesHeumen!

 

Iedereen kan maatje worden. Een luisterend oor bieden, samen iets gezelligs, cultureels of sportiefs doen of praktische steun bij doktersbezoek. Dat is wat een maatje doet. Een maatje is iemand die er gewoon ís voor een ander, zonder voor hem/haar te zorgen. Maatje zijn is zinvol vrijwilligerswerk. Jong of oud, met verschillende interesses en beschikbare tijd, iedereen is welkom als steuntje in de rug van iemand die dat even nodig heeft. Het is ook te combineren met een drukke baan, aangezien een uurtje in de week voor iemand anders juist het verschil kan maken.
Aanmelden kan via de nieuwe webpagina’s MaatjesHeumen, waar ook informatie staat over organisaties die met maatjes werken en de mogelijkheden om daar aan de slag te gaan.

Wederzijds plezier

Bij maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoeting. De organisatie waar de vrijwilliger aan de slag gaat, zorgt voor goede begeleiding en gaat op zoek naar iemand met wie het klikt.

 

Contact en aanmelden

Meld u via MaatjesHeumen www.heumen.nl/maatjes rechtstreeks aan bij een maatjesproject. Of maak een afspraak bij het vrijwilligerssteunpunt, voor persoonlijk advies. Dat kan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het Gemeentehuis, tel. 024-3588300.

 

 

 

Meerdaagse reis KBO-Heumen                                                                                                                                 

heumenreisVan 3 tot en met 7 juni 2019 gaat de KBO Heumen op reis naar het prachtige Sauerland.
Het Sauerland is een van de meest geliefde vakantiegebieden in Duitsland. Voor Nederlanders zeer aantrekkelijk, omdat dat het dicht bij Nederland ligt, maar ook omdat het een geheel ander landschappelijk schoon biedt. Het afwisselende middelgebergte met zijn hoge toppen en diepe dalen is in alle jaargetijden heel mooi. Door zijn rijke geschiedenis heeft het Sauerland niet alleen landschappelijk veel te bieden, maar ook cultureel. We laten u alle mooie plekjes van het Sauerland zien.

 

We verblijven in Hotel Am Wall in Soest op basis van Half Pension.
De deelnemersprijs is € 410,-- per persoon. Inbegrepen hierbij zijn alle excursies. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 50,-- .

Opgeven voor deze reis vóór 9 februari a.s. bij:
mevr. Ida Kuhnen, Dorpstraat 17 te Heumen. Tel. 024-3580642
Meteen € 100,- overmaken en het restant voor 1 mei a.s. overmaken op Banknummer van de Bond van Ouderen Heumen:  NL61 RABO 0131 6899 40 onder vermelding van: Meerdaagse Reis.