Actueel

Facebook

Berichten vanuit de Jaarvergadering

Steun ons via de Rabobank Clubkas Campagne

Seniorenbios in juni

KBO Senioren Diner in juni

Bingo in mei

Avondvierdaagse KBO-Malden

Liedjes van toen

Koersbal

Meerdaagse reis KBO-Heumen naar Vianden (Luxemburg)

Komende themamiddagen

Inspiratie dag Gracieus Oud Worden

Jeu de Boules zoekt leden!

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

Aandacht voor dementie

Klussendienst Heumen is weer gestart.

 

 jaarvergadering 2018 1Berichten vanuit de Jaarvergadering

 • In de vorige nieuwsbrief hebben we u al medegedeeld dat we het op dit moment zonder voorzitter en penningmeester moeten stellen. We doen daarom hierbij een oproep aan onze leden om uit te kijken naar geschikte kandidaten voor deze functies. Vooral jonge senioren die kennis hebben van boekhouden en goed met de computer om kunnen gaan willen we graag vragen om ons bestuur te komen versterken. Voor informatie kunt u terecht bij vicevoorzitter Freek de Bok, tel: 024 3580397
 • Tijdens de jaarvergadering hebben we ook weer aan onze leden die 25 jaar lid zijn de oorkonde uitgereikt. Dit jaar waren dat: mevr. Nillesen, mevr. Sengers, mevr. Jetten en dhr. Jetten.
  Mevr. Goedvriend, mevr. Jacobs en dhr. Van den Wollenberg kregen de oorkonde thuisbezorgd.
  Het afgelopen jaar is een begrotingstekort ontstaan. Niet dat dit zo ernstig is op dit moment, maar we moeten hier wel wat aan gaan doen voor de toekomst. Het verhogen van de contributie vonden we voorlopig nog geen goed plan. Ook in 2019 blijft de contributie dus op € 27,50 gehandhaafd.
  Wel hebben we in de vergadering besloten om dit jaar de Kermismiddag te schrappen. Dat scheelt een flink bedrag en er is in de maand september vaak al veel te doen aan activiteiten. Zoals bijv. de Dag van de Senioren die op 27 september is in Heumen.


Tijdens de jaarvergadering is een brief voorgelezen die dhr. Pierre van der Meer vanwege zijn afwezigheid had geschreven. We willen het u allen laten lezen.

Dankwoord voor jaarvergadering 2018 van KBO-Malden

Weet u nog wanneer we met euro’s zijn gaan betalen? Dat was in 2002, het jaar waarin ik het penningmeesterschap overnam van Piet Sweerts. Piet moest niets van dat nieuwe geld hebben. En dan kwam er ook nog iemand van buiten Malden in het bestuur!
Hij liet dat duidelijk merken: “Daar weet u niets van”, zei hij mij, wanneer het over oud-Malden ging. Maar hij was gelukkig een uitzondering: door de meesten, óók de “echte Maldenezen”, werd ik opgenomen in de club. Daarbij hielp, dat ik altijd veel belangstelling heb gehad voor de geschiedenis van mijn woonplaats. Mijn motto is dan ook: “Laat de mensen, die het hebben meegemaakt, vertellen over het verleden”.
In die 16 jaar is er veel veranderd, ook bij KBO-Malden. Het aantal leden is meer dan verdubbeld, de hoogte van de contributie ook. We gingen eerst acceptgiro’s gebruiken. Nu werken we zoveel mogelijk met automatisch afschrijven. Bij de jaarvergadering kon ik ieder jaar meedelen, dat we weer goed hadden geboerd. We waren zuinig op onze manier. Die vette jaren waren ineens voorbij, de wensen werden anders. Neem bv. het drukwerk, dat nu, buiten de deur, in kleur wordt uitgevoerd. Prachtig, maar dat gaat niet voor niets.
Aan die 16 jaar heb ik veel waardevolle contacten overgehouden. Ik ga geen namen noemen, de lijst zou lang worden. Daarom zeg ik alleen: Heel hartelijk dank hiervoor aan de leden van KBO-Malden.

Pierre van der Meer.

 

 

Steun ons via de Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Rijk van Nijmegen start in mei de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank-leden kunnen onze KBO via hun stemmen financieel steunen.
Bent u lid van de Rabobank dan ontvangt u op dinsdag 15 mei per post een stemcode om tot 30 mei op uw verenigingen naar keuze te stemmen. Rabo-leden ontvangen 5 te verdelen stemmen, daarvan mogen er 2 op dezelfde club uitgebracht worden.
Breng uw 2 stemmen dus uit op KBO-Malden en steun ons met het sponsorgeld van de Rabobank!

rabobankEn vraag ook aan uw familie en kennissen die lid zijn van de Rabobank om dat voor de KBO te doen.
Vanaf dinsdag 15 mei tot en met woensdag 30 mei kunt u inloggen op www.clubkascampagne.nl/rvn en uw stem uitbrengen op uw favoriete KBO-Malden.

 

 

 

Seniorenbios in juni 2018 

 

 

THE BATTLE OF SEXES - DI 12 JUNI 15:45

Biografie, Komedie - 121 min
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. De wedstrijd bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid en de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. De op haar privacy gestelde King moest ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit.

 

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,20). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

P.s. We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

KBO Senioren Diner in mei


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Deze maand kunt u op 13 en 27 mei weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
De prijzen voor de inkoop van de voedingsmiddelen zijn gestegen. Daardoor heeft Malderburch de prijs voor het seniorendiner wat omhoog moeten doen om nog kostendekkend voor u te kunnen blijven koken en de kwaliteit te waarborgen. Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo in mei 2018
bingo


Op zaterdag 16 juni kunt u weer gezellig meedoen in zaal ‘de Wals’ van Malderburch.En wie weet wint u een van de mooie prijzen.
Aanvang: 14.45 uur. U bent van harte welkom!

Ook introducé(e)s kunnen hun geluk komen beproeven.

 

   

Avondvierdaagse KBO-Malden


Op 5, 6, 7 en 8 juni hopen we op mooi weer als we voor de 35ste keer de avondvierdaagse gaan houden.
Ieder jaar is het weer een feest voor de deelnemers om mee te gaan. Loop zelf ook eens gezellig mee, of neem iemand mee die niet alleen wil gaan, of bijv. in een rolstoel zit. De avondvierdaagse van de KBO is gezelligheid voor twee! Vier vrolijke avonden, samen met alle deelnemers op pad. We starten vanuit Malderburch met een mooie route van ongeveer vijf kilometer door Malden. En halverwege is er een rustpauze met koffie en thee. Als begeleider mag u gratis meedoen, incl. koffie/thee. Wilt u zich aanmelden als begeleider dan kan dat bij mevr. Rutten. Tel: 3580391. Of doe fijn mee als deelnemer.
Zie bijgaande folder.

 

 

Liedjes van toen!

In 2018 vinden nog twee meezing-middagen plaats, de eerste is op woensdagmiddag 27 juni en de tweede op woensdagmiddag 26 september. Locatie: de Muse aan het Kerkplein in Malden.
Inloop vanaf 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee, om 14.30 uur beginnen we onder begeleiding van Henk Kuik op de accordeon. Tussendoor is er een pauze en om 16.30 uur stoppen we. De liederenbundels zijn ter plaatse aanwezig.
Graag aanmelden vòòr 20 juni op telefoonnummer 024 – 3 58 05 27 van mevr. Loes Thijssen of via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Koersbal

Wist u dat de Koersbalclub al iedere week in de Ommezwaai in Malderburch koersbal speelt? Ga eens een keertje kijken op de vrijdagmiddag om 13.30 uur. Doe eens op proef mee en ervaar hoe leuk en uitdagend dit spel is. En wilt u meehelpen om alles klaar te zetten en het spel te begeleiden, dan bent u zeker welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Hendriks. Tel: 3587487

 

 

Meerdaagse reis KBO-Heumen naar Vianden (Luxemburg):

ViandenKBO Heumen gaat van maandag 28 mei tot en met vrijdag
1 juni 2018 naar Vianden. Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk en niet ver van Nederland, ligt het groothertogdom Luxemburg. Een klein land met een groot aanbod aan natuurschoon en bezienswaardigheden. U ziet alle mooie plekjes van Luxemburg en verblijft in Grand Hotel Vianden op basis van Half Pension. De deelnemersprijs is
€ 415,- per persoon. Inbegrepen hierbij zijn alle excursies. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 60,-. Graag opgeven voor 8 maart a.s. bij Ida Kuhnen, Dorpstraat 17 te Heumen. Telefoon 024 –358 0642. Graag een aanbetaling van € 100,- , ook voor 8 maart a.s., op banknummer NL 61 RABO 0131 6899 40 van de Bond van Ouderen Heumen, onder vermelding van Reis Eifel.

 

Komende themamiddagen

 • Themamiddag op 21 juni door Anita de Roos “Imago van de mantelzorger”, in de Ommezwaai.
 • Thema-avond ‘Wij blijven hier wonen’ op 6 september om 19.00 uur in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. Alles over wonen, de blijvers lening, woningaanpassingen, huren etc.
 • Themamiddag op 1 november over de PENSIOENEN door de heer P. Borgdorff, directeur van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, in de Ommezwaai.

 

Inspiratie dag Gracieus Oud Worden

De werkgroep Identiteit en Zingeving van KBO-PCOB in Gelderland organiseert een inspiratie dag op 31 mei 2018 van 10.00-16.00 uur in ‘Het Kernhuis’, Parkrand 60, 6714 GN Ede.

We worden ouder dan ooit in de geschiedenis en we zijn zoekende hoe we dat goed kunnen doen. Hoe leven we plezierig? Hoe houden we pensioenen betaalbaar? Hoe organiseren we de zorg? Hoe gaan we om met de dood? Maar ook: hoe worden we mensen die vrede hebben met hun butsen en schrammen en die iets te betekenen hebben voor anderen en voor de samenleving?
Genoeg om over na te denken, erover met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en geïnspireerd te raken. Journalist, schrijver en theoloog Arjan Broers houdt een inleiding. Daarna gaan we op speelse manieren in kleine groepen met elkaar in gesprek. Toegang voor leden van KBO en PCOB in Gelderland gratis. Anderen betalen € 10. Aanmelden verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer (0481) 450252. Vermeld bij de aanmelding uw adresgegevens en lidmaatschapsnummer.

 

 

Jeu de Boules zoekt leden!

jeu de boules

Elke maandag- en woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur is er de mogelijkheid om mee te doen met Jeu de Boules. De twee Jeu de Boules banen bevinden zich in de tuin van Malderburch. Meedoen is gratis. Ieder jaar wordt er ook een kampioenschap gehouden, waarbij de winnaar een beker in ontvangst mag nemen.

Heeft u zin om mee te doen of om een keer te gaan kijken neem dan contact op met Dhr. W. Caenen, telefoonnr. 024-3881032.

 

 

 

 Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar 

alzheimer

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

Donderdag 7 juni 2018: Geheugen en lerend vermogen bij dementie

In gesprek met een (neuro)psycholoog over de werking van het geheugen: wat gaat er moeilijker bij dementie, maar vooral: wat kun je zelf doen om te zorgen dat het geheugen zo goed mogelijk blijft werken? En wat kunnen anderen doen om daarbij te helpen?

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 Aandacht voor dementie

In de nieuwe folder 'Aandacht voor dementie’, wordt informatie gegeven over dementie en waar u terecht kunt met  vragen over hulp en ondersteuning in de gemeente Heumen.

In de folder wordt ook verwezen naar de “Dementiewijzer gemeente Heumen”. Dit zijn brochures waarin uitgebreide informatie te vinden is over thema's zoals: ‘Waar kan ik terecht met mijn vragen?’, ‘Hoe blijf ik actief?’, ‘Hoe regel ik mijn vervoer?’, ‘Zorg voor de mantelzorger’ et cetera. Deze brochures zijn digitaal te vinden op www.malderburch.nl/dementiewijzer

De folder ‘Aandacht voor dementie’ is te verkrijgen bij o.a. de huisartsen in Malden, de huisartsen in Overasselt, bij Vraagwijzer in het gemeentehuis, in Malderburch in Malden, Terp in Heumen, Ons Huis in Nederasselt.
Deze folder en brochures zijn bedoeld voor alle burgers om de kennis over dementie te vergroten. Het gaat er vooral om dat mensen met dementie en hun mantelzorgers er niet alleen voor staan in de gemeente Heumen.

De folder Aandacht voor dementie en de Dementiewijzer gemeente Heumen is een uitgave van ‘WIJ leven samen gemeente Heumen’.

 

 
Klussendienst Heumen is weer gestart.

De Klussendienst Heumen heeft enkele maanden stilgelegen. Klanten zijn doorverwezen naar de Hulpdienst Heumen. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe medewerker in dienst en kan de Klussendienst weer van start gaan. Zij komen graag tegen een geringe vergoeding bij u klussen!
De Klussendienst is er voor de eenvoudige klussen die u normaal gesproken zelf uitvoert, maar door leeftijd of een beperking niet kunt uitvoeren of om een andere redenen liever uitbesteedt. Voorbeelden van klussen zijn het ophangen van een schilderij; het snoeien van de heg of het verplaatsen van een kastje. Ook is de Klussendienst bedoeld voor klussen die ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen; denk aan het monteren van een douchezitje of het bevestigen van een extra trapleuning.
De Klussendienst is er voor iedereen die in de gemeente Heumen woont.
U betaalt voor het inhuren van de Klussendienst slechts € 7,50 per half uur (exclusief materiaal). Voorrijdkosten worden niet in rekening gebracht. De Klussendienst is bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 024 3570570 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.