Actueel

Facebook

KBO Kegelen

Seniorenbios

KBO-Seniorendiner

Bingo

Alzheimercafé

Terugblijk op de KBO-Sint Nicolaasmiddag

KBO-Kerstviering

Dineren à la carte

Bericht van de KBO-technisch ouderadviseur

Collectieve Zorgverzekeringen via de KBO in 2020 

Kerstconcert Nijmeegs Seniorenorkest

Magazinebezorgers gezocht 

 

KBO Kegelen

kegelen1
KBO-kegelaars "Kom Bij Ons" gaan het tweede jaar in

Ook wij kegelaars wensen alle KBO-leden een mooi en sportief nieuw jaar toe.

Het jaar 2019 was voor veel KBO-leden een sportief kegeljaar in het kegelcentrum in Heumen. We proberen iedere week te komen, want een week geen kegelen is voor velen onder ons al een groot gemis.
Zeer belangrijk is de gezelligheid na het kegelen, het is een warm samenzijn.

Afgelopen donderdagmiddag 2 januari vond de prijsuitreiking plaats van de beker voor de twee beste KBO-kegelaars van "Kom Bij Ons" van het jaar 2019. Dat waren mevr. Mia van der Werff en de heer Willy van der Heijden (zie foto). Beiden hartelijk gefeliciteerd, jullie hebben het dik verdiend!

kegelen2
Deze twee bekers zijn geschonken door de heren Wiel Hendrikx en Herm Hofmeyer; zij zijn wekelijks actief tijdens onze kegelmiddagen. Namens allen... dank jullie wel!

Deze middag werden we nog eens extra verwend met heerlijke warme glühwein en met overheerlijke appelbeignets van een KBO-vrijwilliger, dhr Jan Kok. Ze waren gebakken door zijn vrouw en gingen er goed in!

We gaan het tweede kegeljaar in met een grote groep KBO-leden in de prachtige ruimte van het kegelcentrum in Heumen. Inmiddels kegelen we met 30 KBO-leden. Het kegelen is gratis voor KBO-leden... alleen voor de drankjes tijdens het kegelen wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Meer KBO-leden zijn van harte welkom op deze donderdagmiddagen. Kom eens kijken in het kegelcentrum en kijk of het ook voor u een sportieve bezigheid is. Gooi eens een balletje... en wie weet....zien wij ook bij u de kegels vallen!

Informeer bij de heer Wiel Hendrikx (KBO kegel-coördinator) op tel.nr. 024 - 3 58 12 01.

Met sportieve kegelgroeten,
Loes Thijssen.

 

Seniorenbios

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 10 december.

biosdec19THE FAVOURITE - DI 10 DECEMBER 15:45

Drama - 120 min
Begin van de achttiende eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk; de broze koningin Anne zit op de troon, terwijl haar goede vriendin Lady Sarah in haar plaats regeert over het land. Tegelijkertijd draagt Lady Sarah zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen.

 We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief
(€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

De volgende voorstelling is dinsdag 14 januari 2020 met de film: “The Children Act”.

biosjan20THE CHILDREN ACT - DI 14 JANUARI 2020 15:45

Drama - 120 min

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.

We hebben nog een extra voorstelling van “The Wife” gepland op dinsdag 21 januari i.v.m. grote interesse in deze film. Deze is al te reserveren.

biosnov19
THE WIFE
- DI 21 JANUARI 2020 15:45

Drama - 100 min
Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.
KBO-Seniorendiner


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand.
Op 11 december en 8 en 22 januari kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 9,00 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.
 

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag/donderdag? Wel reserveren!

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 Bingo


bingoIn december slaat de bingo een keer over i.v.m. de feestdagen.
In januari gaan we weer fris van start. Op zaterdag 18 januari kunt u gezellig meedoen en mooie prijzen winnen met de KBO-bingo in zaal "de Wals" in Malderburch. Het Bingoteam zorgt weer voor heel mooie prijzen.  Wij hopen op uw komst en natuurlijk zijn introducé(e)s van harte welkom. Aanvang 14.45 uur. De zaal is open om 14.15 uur.

    

  

  

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 5 december 2019: Sfeer in huis met dementie

Hoe zorgt u dat de sfeer thuis fijn blijft? Hoe kun je weten waar je naaste behoefte aan heeft als hij/zij het zelf niet meer goed onder woorden kan brengen? Wat kan bijdragen aan een goed dagritme? Wat is van belang voor de mantelzorger en zijn er tips voor feestdagen?
Martina Jansen, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, deelt haar kennis en ervaring met u.

 

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek,
Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

Terugblik op de KBO-Sint Nicolaasmiddag

sint19Op 23 november jl. werd de KBO-Sint Nicolaasmiddag uitbundig gevierd in Malderburch. Sinterklaas nam ruim de tijd om alle leden te begroeten en enkele personen naar voren te halen.

In de volle zaal met KBO-leden maakten de zwarte Pieten er een vrolijke bende van. Het personeel van Malderburch maakte spontaan een dansje met de Pieten en later gingen KBO-leden mee in de polonaise door de zaal. Iedereen werd lekker verwend met koffie en banketstaaf, gevulde speculaas, pepernoten, een drankje, bitterballen en saucijsje. 

De loterij-Pieten hadden weer een enorme hoeveelheid prijzen voor de bingo en loterij bijeengebracht, met dank aan alle winkeliers en ondernemers van Malden die de geweldig mooie prijzen weer gedoneerd hebben.

Blije gezichten van de winnaars en tot slot ging iedereen nog met een pak speculaas naar huis.

KBO-Kerstviering

kerst19

Graag nodigen wij u uit voor een bijzonder sfeervolle Kerstviering op zaterdag 14 december vanaf 10.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur in Multifunctioneel Centrum “Maldensteijn” te Malden.

Ontvangst met koffie/thee en een taartenbuffet. Er is een warme lunch, bestaande uit drie gangen. Een optreden van het KNA-klarinet-ensemble Mooi van Hout. Een oecumenische kerstoverweging en een kerstverhaal. Natuurlijk ontbreekt een loterij met mooie prijzen niet.

 

De eigen bijdrage is €  7,50 p.p. voor deze kerstviering. Over te maken op rekeningnummer NL40 RABO 0131 6072 86 t.n.v. KBO-Malden.
Wilt u duidelijk uw naam en adres vermelden bij het overmaken?

 

 

Dineren à la carte op de zondagavond in de bistro in Malderburch

hapas
Iedere zondagavond van 17.00 – 19.00 uur kunt u van de speciale ‘Hapas menukaart’ zelf uw diner uitkiezen. Voor een bescheiden prijs kunt u heerlijke kleine porties nemen van de uitgebreide kaart.
Vanaf 8 december komt de ‘wintermenukaart’ met o.a. wildgerechten.

Opgeven kan tot de zaterdag ervoor in de bistro of telefonisch via 024-3570570.

 

 

 

 

 

 

 

Bericht van de KBO-technisch ouderadviseur

Een waarschuwing over het al dan niet installeren van een goede virusscanner. Ik kom apparatuur tegen die helemaal niet beveiligd is. Dit kan moeilijkheden geven met het regelen van bankzaken via de PC of laptop. Meestal wordt een nieuwe PC of laptop bij aanschaf voorzien van Windows 10. In Windows 10 zit een gratis defender virusscanner. Ook is het van belang om uw PC of laptop te beveiligen met een wachtwoord dat toegang geeft tot de PC of laptop.

Bij twijfel bij het binnen krijgen van verdachte e-mail o.i.d. niets openen of aanklikken maar even contact met mij opnemen om hiernaar te komen kijken. Dit kan een hoop ellende voorkomen.

Ook even aandacht als u overweegt over te stappen naar een andere provider. Denk hierbij vooral aan het kostenplaatje. Alles (telefoon, TV en internet) bij één provider is goedkoper dan bij meerdere providers. Het komt voor dat men er drie heeft. Aanbiedingen verlopen na een bepaalde periode en dan betaalt u het volle bedrag. Men moet zich eerst oriënteren wat de voordelen zijn. Zo komt men niet voor verrassingen te staan. Ook hierbij kan ik een helpende hand bieden. Voorkomen is beter dan genezen!

De technisch ouderadviseur: H. van de Logt, tel. 024-3581640 of 06-17010412.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Collectieve Zorgverzekeringen via de KBO in 2020

Helaas heeft minister Bruins van Medische Zorg besloten dat de korting op collectieve zorgverzekeringen vanaf 2020 omlaag moet. Dat betekent dat u in 2020 minder KBO-collectiviteitskorting krijgt bij Zilveren Kruis, VGZ en CZ. Heeft u nog geen collectiviteitskorting op uw zorgverzekering van Zilveren Kruis, VGZ of CZ? Maak er dan in 2020 gebruik van met het collectiviteitsnummer en uw KBO-lidnummer. Laat dit voordeel niet liggen!  Er verandert niets in de samenstelling van uw polis, het wordt alleen iets goedkoper dankzij uw lidmaatschap van de KBO.  

Zilveren Kruis:            Collectiviteitnummer 207000837                  (tel: 071-7510025)

VGZ:                            Collectiviteitnummer 5095                              (tel: 0900-8490)

CZ:                               Collectiviteitnummer 2640031                      (tel: 088-5557777)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstconcert Nijmeegs Seniorenorkest

Op zondag 22 december van 15.00 tot 17.00 uur kunt u genieten van een sfeervol kerstconcert van het
Nijmeegs Seniorenorkest o.l.v. Ruud Böhmer in de H. Antonius Abtkerk in Malden.
In de pauze is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te nuttigen.
De entree is gratis. Na afloop is een vrijwillige bijdrage welkom.

 

 

 

 

 

 

 

Magazinebezorgers gezocht

magazine
Maandelijks staat een twintigtal KBO-vrijwilligers klaar om bij u het mooie KBO-PCOB magazine en de nieuwsbrieven te bezorgen.

Het lukt magazine-coördinator Mia van der Werff iedere maand maar net om alle bezorging rond te krijgen, want soms is er een bezorger met vakantie of ziek. Dan moet er in allerijl iemand bereid gevonden worden om een extra bezorgronde te doen. Het zou fijn zijn als we een aantal vervangers achter de hand zouden hebben voor als er iemand uit valt.

Daarom doen we hierbij een oproep. Wie wil de groep bezorgers komen versterken? Vervanger zijn of het magazine 10 maal per jaar in een deel van een wijk bezorgen? Neem dan contact op met Mia van der Werff, tel: 3581745.