Actueel

Facebook

Berichten vanuit het bestuur

Seniorenbios

KBO-Seniorendiner

Bingo

Alzheimercafé

Buurt-Koffie

Mantelzorg Heumen

Rabobank Clubkas Actie

Liedjes van toen

Yoga bij de KBO

KBO-Najaarsreisje

Dag van de Senioren

Springtime serveert

VVN opfriscursus voor oudere automobilisten

Tour of Freedom in Concert

Verscherpt toezicht Malderburch

Iemand met psychische problemen in uw leven?

 

 

 

Berichten vanuit het bestuur

Vanaf de jaarvergadering in maart heeft Wilma Geertsen-Jacobs zich ingewerkt als voorzitter. Zij is inmiddels goed ingewerkt en heeft, na overleg met de rest van het bestuur, het voorzitterschap op zich genomen.
Helaas moeten we afscheid nemen van twee bestuursleden. Piet de Wildt stopt als tweede penningmeester. Gelukkig is Francy Hendriks bereid deze taak van hem over te nemen. Monique Clevis stopt als bestuurslid, maar zal haar werkzaamheden op het gebied van ICT blijven doen voor de KBO.

Wij zijn nu op zoek naar een nieuw bestuurslid met affiniteit op het gebied van PR.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met voorzitter Wilma Geertsen. Tel: 024 3580427.

 

 

 

 

Seniorenbios

 

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling op dinsdag 10 september.

biossep19DARKEST HOUR - DI 10 SEPTEMBER 15:45

Biografisch, drama en historisch - 125 min

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi-Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning.

 

We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief
(€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

De volgende voorstelling is dinsdag 8 oktober met de film: “Leave no Trace”.

biosokt19LEAVE NO TRACE - DI 08 OKTOBER 15:45

Drama - 109 min
Will en zijn dertienjarige dochter Tom leiden al jaren een zelfgekozen, onconventioneel leven in een regenwoud bij Portland. Hun leven verandert echter voorgoed wanneer ze door de autoriteiten worden ontdekt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.


 

 

KBO-Seniorendiner


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Op 11 en 25 september kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
Voor de prijs € 9,00 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

NB: aanmelden via strookje of telefonische aanmelding is verplicht!
Wilt u zo vriendelijk zijn om u hieraan te houden. Zonder aanmelding komen eten betekent dat u het de kok wel heel erg moeilijk gaat maken bij de inkoop van het eten. Bovendien is er dan onvoldoende voorhanden om nog kwaliteit te kunnen garanderen. Ook voor het bedienend personeel is het dan zeker niet prettig werken.
Dus eten op de 2e en 4e woensdag? Wel reserveren!

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo


bingoZaterdagmiddag 21 september vindt weer de maandelijkse bingo plaats in zaal “de Wals” in Malderburch.
Alle gasten die bij deze KBO-middag aanwezig zijn, ontvangen koffie en thee bij binnenkomst. Het Bingoteam heeft weer gezorgd dat er heel mooie prijzen te winnen zijn.
Wij hopen weer op uw komst en natuurlijk zijn introducé(e)s van harte welkom.
Aanvang 14.45 uur. De zaal is open om 14.15 uur.

    

 

  

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 5 september 2019 is het thema:  Dementie op jonge leeftijd.

Jetske van der Schaar wil graag de stilte rondom dementie en erfelijkheid doorbreken. Zij is zelf drager van het Alzheimer-gen. Jetske vertelt over de laatste jaren met haar moeder, die al op jonge leeftijd aan Alzheimer leed. Zij staat stil bij wat ze is verloren én wat het haar heeft gebracht. Jetske schrijft o.a. columns voor Alzheimer Nederland.

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek,
Rijksweg 1,
6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Buurt-Koffie

koffie
Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in de Ommezwaai in Malderburch voor een gezellig praatje met senioren. De eerste 10 minuten is er een gesprek over een speciaal onderwerp. Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren.
Koffie of thee is € 1,50.
Gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 

 

 

 

 

 

Mantelzorg Heumen

mantelzorg heumenDe bereikbaarheid van Mantelzorg Heumen is aanzienlijk verruimd, nl. van maandag tot en met vrijdag. De woensdagen om de 2 weken niet.
U kunt Mantelzorg Heumen bellen via het nummer van Malderburch:
024-3570570.

Als de medewerkers in een persoonlijk gesprek zitten, hebben ze daar alle aandacht voor en wordt de telefoon mogelijk niet opgenomen.

 

 

 

 

 

 

Rabobank Clubkas Actie

Op 3 juli jl. mocht KBO-voorzitter Wilma Geertsen de cheque in ontvangst nemen van de Rabobank Clubkas Actie. KBO-Malden kreeg het mooie bedrag van € 1421,86 om onze clubkas te spekken.

Dit bedrag kunnen we inzetten voor o.a. onze beweegactiviteiten.

We danken de Rabobank voor dit prachtige initiatief om ons en andere clubs financieel te ondersteunen.

Ook danken we alle Rabobank-leden die hun stemmen op KBO-Malden hebben uitgebracht. Dat waren er weer heel veel!


 

 

 

Liedjes van toen

Wat was het gezellig de laatste keer op 19 juni jl. toen we buiten op het terras konden zitten om heerlijk samen te zingen! Wie weet kan dit nog een keer, want op woensdag 18 september vindt alweer de laatste meezing-middag van dit jaar plaats!

Inloop in de Muse vanaf 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee. Begin om 14.30 uur met medewerking van Henk Kuik op accordeon en Hendrik-Jan van der Werff op gitaar. Er is een pauze en rond de klok van 16.30 uur stoppen we.
De liederenbundels zijn ter plaatse aanwezig.

Aanmelden kan tot 16 september op telefoonnummer 024 – 3 58 05 27 van mevr. Loes Thijssen of via email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Yoga bij de KBO

Op woensdag 4 september gaan de yogalessen weer van start in zaal 'de Ommezwaai' in Malderburch.

Tijdstip: 10.15 uur tot 11.30 uur. De eigen bijdrage is € 2,50 per les.

Kleding: gemakkelijke / sportieve kleding. En neem zelf een (yoga-)matje en handdoek mee.

Voor meer informatie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

KBO-Najaarsreisje

najaar19

 

Op woensdag 25 september gaan we met het KBO-najaarsreisje naar het prachtige Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. ’t Is wel een eindje rijden, maar zeer de moeite waard. Deze dag zal in het teken staan van de historie rondom de watersnoodramp van 1953.

 

 

We brengen een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Dit bijzondere museum is gevestigd in de caissons waarmee het laatste gat in de dijken werd gedicht. De 4 enorme caissons hebben elk hun eigen thema: ‘Rampnacht, de dijken breken’. ‘Wanhoop en daadkracht’. ‘Dijkherstel en dijkversterking’. ‘De strijd is van altijd’.

We krijgen daarna een uitgebreide lunch in 'Het 5e caisson'. ‘s Middags rijden we met een gids langs alle bezienswaardigheden van Schouwen-Duiveland. En we bezoeken het mooie historische stadje Zierikzee waar we nog even vrijaf hebben om rond te kijken. Een lange, geheel verzorgde dagtocht met koffie, gebak, koffietafel en een heerlijk diner.

Bij dit najaarsreisje kan de aanmelding uitsluitend per bank-overschrijving.

Dat is voor de bestuursleden veiliger en voor u de zekerheid dat de betaling goed geregistreerd is.

Wel dient u het ingevulde strookje van de bijlage in te leveren bij de inleveradressen, of álle gegevens van de aanmelding via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen, zodat we een juiste deelnemerslijst kunnen maken. Op de bankafrekeningen die de penningmeester krijgt staan bv. geen adresgegevens etc.

Het bedrag voor deze mooie dagtocht is € 70,- per persoon en kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL40 RABO 0131 6072 86 t.n.v. KBO-Malden. Vermeld s.v.p. 'najaarsreisje', uw adres en woonplaats en het aantal deelnemers. De betaaldatum via de bank is de volgorde van aanmelding.

Dus geen enveloppen met geld in de brievenbussen van de bestuursleden doen!

Zie de bijlage voor aanmelding.

 


 

 

Dag van de Senioren

dvds19

Op donderdag 3 oktober is het weer zover. Dan vieren we weer de
Dag van de Senioren, die de Gemeente Heumen jaarlijks aan de senioren aanbiedt i.v.m. de Internationale Dag van de Ouderen.

Het comité, bestaande uit de 3 KBO’s, Malderburch-Welzijn en Gemeente, organiseert dat samen al voor de 24e keer.

Dit jaar vieren we deze dag in het verenigingsgebouw in Overasselt voor alle senioren van onze gemeente.

Het thema is ‘Ieder zijn Talent’. Op deze feestelijke dag zullen we gaan ontdekken welke talenten er zich onder onze senioren in de gemeente Heumen bevinden.

We maken er met z’n allen weer een heel mooie dag van, met natuurlijk koffie met gebak en een heerlijk stamppottenbuffet.

Dit jaar is de aanmelding uitsluitend per bank-overschrijving. We willen niet meer met contant geld werken. Dat is voor de organisatie veiliger en voor u de zekerheid dat de betaling goed geregistreerd is.
Maak daarom op rekeningnummer: NL40 RABO 0131 6072 86 t.n.v. KBO-Malden € 15,- per persoon over.
Denkt u er wel aan om bij de overboeking te vermelden: '
Dag van de Senioren', uw adres en woonplaats en het aantal deelnemers, zodat we weten over welke heer of mevrouw het gaat en in welk dorp die persoon woont.
Zie de bijlage bij het magazine voor meer informatie. Mis het niet!

 

 

Springtime serveert

springtime

Hebt u zin in een gezellig avondje uit? En houdt u van lekker eten, zingen en muziek? Dan is het diner chantant in Bistro Malderburch iets voor u!
Popkoor Springtime en Zorgcentrum Malderburch organiseren op 14 september en 5 oktober a.s. de eerste diners chantants in Bistro Malderburch. Begeleid door de muzikale klanken van popkoor Springtime en de Springtime band kunt u genieten van een culinair diner.
Vanaf 18.00 uur wordt u welkom geheten door de gastvrouwen. Rond 22.00 uur gaat u geheel voldaan weer naar huis.

Voor €32,50 krijgt u een all-in diner van vier gangen, inclusief drie drankjes met koffie of thee na afloop, onder het genot bovendien van een muzikaal avondprogramma.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kijkt u op de website: www.popkoorspringtime.nl


 


 

 

 

VVN opfriscursus voor oudere automobilisten

veiligverkeerDe afdeling Nijmegen van Veilig Verkeer Nederland organiseert dit jaar weer een opfriscursus voor oudere automobilisten. De cursus vindt plaats op zondag 6 oktober vanaf 9.00 uur.

De eigen bijdrage is € 20,-, aanmelden vóór 25 september (het aantal plaatsen is beperkt).

De cursus is bedoeld voor senioren die hun verkeerskennis willen opfrissen en die deskundig advies willen over hun rijstijl en verkeersgedrag. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder gevolg voor het rijbewijs.

De korte cursus bestaat uit drie onderdelen:
-          een rit in de eigen auto met een erkende instructeur (ANWB Rijopleiding Wesseldijk)
-          theoriegedeelte met aandacht voor de veranderende verkeersregels
-          ogen- of reactietest

In het verkeer is de laatste jaren veel veranderd: toegenomen drukte, ingewikkelde rotondes, nieuwe verkeersborden, duurzaam rijden etc. Op hogere leeftijd nemen rijvaardigheden (waarneming, reactie) langzaam af. Ook is opfrissing van verkeerskennis geen overbodige luxe.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een scorelijst met persoonlijke adviezen.

Aanmelden kan via de website www.nijmegen.vvn.nl 
of evt. per brief aan: M.H. Bots, Aalsburg 12-37, 6602 TE  Wijchen

 

 

 

Tour of Freedom in Concert

tourfreedom

Donderdag 19 september 2019 in Sporthal Ewijkseweg 11, 6611AG  Overasselt! Tijd 20:00 - 23:45 uur.

Toen de bezetting van Nederland in 1944 en 1945 werd beëindigd brak er een periode aan van vrijheid. Een periode die 75 jaar geleden werd ingezet met Operatie Market Garden. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, mag niet vergeten worden. Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” uitgevoerd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ uit Vught wordt stilgestaan bij de offers die zijn gebracht door veteranen om deze vrijheid te verkrijgen. Tevens waardeert en eert de Koninklijke Landmacht in dit programma de veteranen die in de afgelopen 75 jaar zich hebben ingezet om deze vrijheid te waarborgen. Het belooft dan ook een zeer gevarieerde voorstelling te worden, met zowel muziek die rechtstreeks verwijst naar de meidagen van 1945, maar de veelzijdigheid van het orkest zal deze avond onderstreept worden in de programmakeuze. Van marsmuziek tot popmuziek, alle genres passeren de revue. Het orkest wordt ondersteund door drie fantastische zangeressen: “Les Chouettes” en de muziek wordt ondersteund door passende beelden en teksten geschreven door Jan Beuving. Met dit programma bieden de Koninklijke Landmacht en de Fanfare ‘Bereden Wapens’ in het bijzonder de gemeente Heumen en omgeving een unieke gelegenheid om samen met u allen de Vrijheid te Vieren. U kunt dit concert bijwonen in Sporthal Overasselt. Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Anjerconcert

 

 

 

Verscherpt toezicht Malderburch

De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft op 7 augustus 2019 Stichting Malderburch, centrum voor welzijn, wonen en zorg onder verscherpt toezicht gesteld.
Omdat dit op 19 augustus door de inspectie openbaar gemaakt werd, is de KBO van mening om u dit mede te delen om onnodige onrust te voorkomen.
Het gaat hierbij hoofdzakelijk om nog niet volledig toegepaste protocollen voor cliëntendossiers.
Met de daadwerkelijke zorg voor de bewoners is absoluut niets mis. De score voor cliënt-tevredenheid  is juist heel hoog.
Malderburch was al bezig met een verbeteringstraject, maar zal alles nog sneller in orde gaan maken.

Hieronder kunt u de reactie lezen die Malderburch geeft op deze maatregel van de inspectie.

Reactie van Malderburch:
"In oktober 2018 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bij een regulier bezoek geconstateerd dat Malderburch moet verbeteren op het gebied van cliëntendossiers, methodisch werken en medicatieveiligheid.

Tijdens het tweede bezoek op 9 juli jl. bleek dat onze ingezette maatregelen onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. De bevindingen van de Inspectie worden door de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht herkend en zeer serieus genomen. Daarom hebben wij een extern projectleider aangetrokken die zich volledig gaat focussen op de verbeterpunten uit het rapport. Daarnaast gaan wij het programma ‘Waardigheid & trots op locatie’ volgen dat in 2018 door minister De Jonge is gepresenteerd. Deze kwaliteits-verbetercyclus gaat ons helpen om merkbaar en meetbaar te verbeteren.
De Inspectie heeft ook geconstateerd dat er veel aandacht is voor de persoonlijke zorg rondom de cliënten, de eigen regie en het welbevinden. Dit bevestigt de resultaten uit het cliëntentevredenheidsonderzoek. Daar zijn we trots op en daar zetten onze medewerkers zich elke dag voor in. We hebben er vertrouwen in dat we over een half jaar de door de Inspectie geconstateerde knelpunten op orde hebben."

 

 

Iemand met psychische problemen in uw leven?

Indigo Gelderland organiseert dit najaar diverse cursussen in Nijmegen voor familieleden van mensen met psychische en/of verslavingsproblemen. De cursussen zijn voor partners, ouders, kinderen, broers, zussen en andere naastbetrokkenen uit gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Heumen en Wijchen.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naastbetrokkenen gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groepen deelt u met andere naasten uw ervaringen, krijgt u steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar u tegenaan loopt.

De cursus ‘Omgaan met borderline’ start op donderdag 19 september om 15.00 uur.

De cursus ‘Omgaan met psychose’, start op woensdag 18 september om 15.00 uur.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op  met Indigo via tel. 026-3124483 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.