Actueel

Facebook

Seniorenbios in augustus 

KBO Senioren Diner in jui en augustus

Bingo in juli en augustus

Uitreiking Cheque Rabobank

Wandelen

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar

KBO-Malden zoekt: Penningmeester en Voorzitter

AVG

foto's

Bedevaart naar Lourdes

Vooraankondiging voorlichtingsbijeenkomst Wij Blijven Hier Wonen

Vooraankondiging Dag van de Senioren

Buurt-Koffie in Maldensteijn Malden

Rode Kruis-collectanten gezocht

Aandacht voor dementie

Klussendienst Heumen is weer gestart.

 

 

 

 

 

 

Seniorenbios in augustus 2018 

  

the sense of an ending

THE SENSE OF AN ENDING - DI 21 AUG 15:45
Drama - 108 min
Jim Broadbent speelt Tony Webster, een man die een teruggetrokken en stil leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien. Naar het boek van Julian Barnes.

 

 De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,20). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

P.s. We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

KBO Senioren Diner in juli en augustus


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

In de maand juli kunt u op 11 en 25 juli en in de maand augustus kunt u op 8 en 22 augustus weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
De prijzen voor de inkoop van de voedingsmiddelen zijn gestegen. Daardoor heeft Malderburch de prijs voor het seniorendiner wat omhoog moeten doen om nog kostendekkend voor u te kunnen blijven koken en de kwaliteit te waarborgen. Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 Bingo in juli en augustus 2018


bingoOp zaterdag 14 juli kunt u weer gezellig meedoen in zaal ‘de Wals’ van Malderburch.Tijdens de bingo kunt u een lootje krijgen om mee te dingen naar een mooie prijs "een geheel verzorgde reis voor 1 persoon voor de loordersbedevaart" voor KBO leden.

En ook op zaterdag 18 augustus staat onze Bingo-groep voor u klaar om u een gezellige bingomiddag te bezorgen met mooie prijzen. 
Aanvang: 14.45 uur. U bent van harte welkom!
Ook introducé(e)s mogen komen meespelen.

 


Uitreiking Cheque Rabobank

rabobankclubkascampTijdens de bingomiddag op zaterdag 14 juli zal de Rabobank aanwezig zijn om KBO-Malden de cheque te overhandigen van de Rabo Clubkas Campagne.
Volgens de medewerker van de bank waren er veel stemmen uitgebracht op onze KBO. We zijn nu natuurlijk heel erg benieuwd wat het gesponsorde bedrag zal zijn. Bij voorbaat heel hartelijk dank aan iedereen die op ons gestemd heeft.

 

 

Wandelen

Regelmatig krijgen we de vraag of KBO-Malden een wandelgroepje heeft. Veel alleenstaanden vinden het niet prettig om alleen een wandeling te maken in het bos, maar zouden dolgraag af en toe met iemand of met een klein groepje een wandeling gaan maken.
Nu is onze vraag wie dat zou willen organiseren binnen onze KBO????
Dus net als de fietsclub ergens op een bepaald tijdstip afspreken om van start te gaan. Zonder verplichtingen en gewoon op eigen risico. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Gewoon gezellig wandelen en van de natuur genieten en er geen zware prestatietocht van maken.
Heeft u zin om dit initiatief op te pakken neem dan contact op met vicevoorzitter Freek de Bok. Tel: 024 3580397

 

 

 

 

 Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar 

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

alzheimer

Donderdag 5 juli 2018: Vakantie en mantelzorg

Er wordt op deze avond gesproken over verschillende manieren van vakantie. Wat zijn leuke uitjes om samen te doen? Waar kun je op letten als je samen op vakantie gaat? Maar ook: Hoe kun je als mantelzorger even bijtanken of tot rust komen? En wat zijn de mogelijkheden voor vervangende zorg?

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Op donderdag 2 augustus is er géén Alzheimercafé!

 

 

KBO-Malden zoekt: Penningmeester en Voorzitter

Bent u de energieke, gezellige persoon (m/v) met kennis van zaken die ons bestuur kan komen aanvullen? En bent u bereid om samen met ons de schouders te zetten onder het boeiende en o zo belangrijke KBO-werk? Waar wachten we dan nog op? Meld u aan en kom kennis maken met alle aspecten die KBO-Malden te bieden heeft!

Als kandidaat-bestuurslid draait u altijd eerst een poosje mee in het bestuur voordat u definitief uw besluit neemt voor een functie.
Kijk voor functie Penningmeester hier en voor voorzitter hier

 

 

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).
En daar moeten wij als KBO-vereniging ons ook aan houden. Daarvoor hebben we een aantal verplichte zaken geregeld, zoals o.a. een privacy statement dat u op onze website kunt vinden. Nu was uw privacy in onze ledenadministratie toch al goed geregeld.
Maar de AVG geldt ook voor andere organisaties zoals Malderburch. Zij mogen ons geen gegevens meer verstrekken over bijv. onze leden die daar wonen. Dus als u daar naartoe verhuist en u geeft niets door, dan weten wij echt niet waar u gebleven bent. Dat geldt dus ook voor ziekte en overlijden. Ziekenhuizen geven ook niets meer door.


Laat het ons weten als u, of een ander KBO-lid, verhuist, overleden is, langdurig ziek is, of opgenomen is in het ziekenhuis, dan vergeten we niemand en hoeft de bezorger niet naar u te gaan zoeken met het magazine.

 

Foto’s

Op onze website hebben we een fotoalbum, waar we regelmatig foto’s van onze activiteiten op plaatsen. Zo vinden veel leden het leuk om nog eens terug te kunnen kijken op gezellige KBO-momenten.
Maar volgens de nieuwe AVG zijn we verplicht om toestemming te vragen aan
de personen die op de foto’s staan. Dus als we bijv. een kerstviering fotograferen waarop zo’n 180 personen staan, dan zouden we die allemaal moeten vragen of we de foto mogen plaatsen. U begrijpt dat het ondoenlijk is voor het bestuur om na elke activiteit iedereen te bellen. Of tijdens activiteiten iedereen te storen met de vraag of de foto in het web-album mag. Dat werkt niet. We willen het graag anders oplossen door een namenlijst te maken van leden die géén toestemming willen geven om foto’s waarop zij staan in het web-album te plaatsen.Dan zorgen wij dat er geen foto’s van deze leden geplaatst worden, of dat ze op de foto onherkenbaar gemaakt worden.

Wilt u uitdrukkelijk niet op een foto in het web-album staan meld dit dan schriftelijk aan het KBO-bestuur. KBO-Malden, Jachthoorn 11, 6581BC Malden. Of per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op deze wijze willen we dan tegemoet komen aan uw wens en uw privacy.

 

Bedevaart naar Lourdes


Kapelaan Hans van der Donk zal een bedevaart naar Lourdes gaan begeleiden voor KBO-leden in de gemeente Heumen. Deze bedevaart zal zijn van 30 augustus t/m 7 september 2018.

U kunt zich aanmelden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 024 3584789 Zie de bijlage.
Wilt u vooraf naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 12 juni om 19.30 uur in de kerk in Malden? Dan kunt u het strookje van de bijlage invullen en inleveren bij de adressen. Of per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

Vooraankondiging voorlichtingsbijeenkomst Wij Blijven Hier Wonen

Kom donderdag 6 september naar de voorlichtingsbijeenkomst van de 3 KBO´s en de Gemeente in het gemeentehuis over alles wat u kunt doen om langer veilig en comfortabel in uw woning kunnen blijven wonen. Laat u voorlichten over de mogelijkheden om uw huis aan te passen aan uw wensen en conditie. Zodat ù zich niet gaat aanpassen aan de ongemakken van uw woning als u beperkingen gaat krijgen. Laat u informeren over de Blijverslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting via de gemeente. En hoe u zelf aan de slag kunt met de Huistest.

Lees er alles over in het Topic katern dat u als bijlage bij het magazine aantreft.
Noteer 6 september alvast in uw agenda!

 

 


Vooraankondiging Dag van de Senioren


Zoals ieder jaar organiseren de 3 KBO’s en Malderburch de Dag van de Senioren.

Dit jaar doen we dat al voor de 23e keer en wel op donderdag 27 september 2018 in dorpshuis Terp in Heumen. (dit is op een andere datum dan in het KBO-jaarboekje vermeld stond)
Op deze feestelijke dag zullen we met z’n allen  “Met de tijd meegaan”.

robotIn de ochtend informeren we u over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie in de zorg. U kunt kennismaken met o.a. Robots die kunnen zorgen voor uw veiligheid en activering.

Tussen de middag wordt er weer een heerlijk stamppottenbuffet geserveerd.
En in het middagprogramma zal entertainer Tonnie Wijnands net als 2 jaar geleden de hele zaal weer op z’n kop zetten met zijn geweldige humor en mooie liedjes.

Bij het KBO-PCOB-magazine van augustus komt de uitnodiging om u aan te melden.

 

 

Buurt-Koffie in Maldensteijn Malden


Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur kunt u vrij inlopen in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn voor een gezellig praatje met senioren.
De eerste 10 minuten is er een gesprek met specialisten, zoals bijv. een fysiotherapeut en diëtiste, over glaskunst, of een praatje over 40 jaar zwembad de Veldschuur. Verder kunt u gezellig met elkaar persoonlijke gesprekken voeren. Het eerste kopje koffie of thee met een soesje is gratis. De gastheer en vrijwilliger is Ton Hoogstraaten.

 

 

Rode Kruis-collectanten gezocht

rodekruisVoor de collecteweek van het Rode Kruis van 24 t/m 30 juni worden nog collectanten gezocht in Malden.
Het doel is de lokale activiteiten van het Rode Kruis te ondersteunen en bijv. cursussen te bekostigen.
Op dit moment komen ze nog mensen te kort om door heel Malden te collecteren. Help mee, bijvoorbeeld een paar uurtjes bij u in de buurt. Meld u aan bij Thea of Karin op telefoonnummer 024 6221672 of 024 6222456 en de bus wordt thuis bezorgd.

 

 

  

 Aandacht voor dementie

In de nieuwe folder 'Aandacht voor dementie’, wordt informatie gegeven over dementie en waar u terecht kunt met  vragen over hulp en ondersteuning in de gemeente Heumen.

In de folder wordt ook verwezen naar de “Dementiewijzer gemeente Heumen”. Dit zijn brochures waarin uitgebreide informatie te vinden is over thema's zoals: ‘Waar kan ik terecht met mijn vragen?’, ‘Hoe blijf ik actief?’, ‘Hoe regel ik mijn vervoer?’, ‘Zorg voor de mantelzorger’ et cetera. Deze brochures zijn digitaal te vinden op www.malderburch.nl/dementiewijzer

De folder ‘Aandacht voor dementie’ is te verkrijgen bij o.a. de huisartsen in Malden, de huisartsen in Overasselt, bij Vraagwijzer in het gemeentehuis, in Malderburch in Malden, Terp in Heumen, Ons Huis in Nederasselt.
Deze folder en brochures zijn bedoeld voor alle burgers om de kennis over dementie te vergroten. Het gaat er vooral om dat mensen met dementie en hun mantelzorgers er niet alleen voor staan in de gemeente Heumen.

De folder Aandacht voor dementie en de Dementiewijzer gemeente Heumen is een uitgave van ‘WIJ leven samen gemeente Heumen’.

 

 
Klussendienst Heumen is weer gestart.

De Klussendienst Heumen heeft enkele maanden stilgelegen. Klanten zijn doorverwezen naar de Hulpdienst Heumen. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe medewerker in dienst en kan de Klussendienst weer van start gaan. Zij komen graag tegen een geringe vergoeding bij u klussen!
De Klussendienst is er voor de eenvoudige klussen die u normaal gesproken zelf uitvoert, maar door leeftijd of een beperking niet kunt uitvoeren of om een andere redenen liever uitbesteedt. Voorbeelden van klussen zijn het ophangen van een schilderij; het snoeien van de heg of het verplaatsen van een kastje. Ook is de Klussendienst bedoeld voor klussen die ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen; denk aan het monteren van een douchezitje of het bevestigen van een extra trapleuning.
De Klussendienst is er voor iedereen die in de gemeente Heumen woont.
U betaalt voor het inhuren van de Klussendienst slechts € 7,50 per half uur (exclusief materiaal). Voorrijdkosten worden niet in rekening gebracht. De Klussendienst is bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 024 3570570 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.