Actueel

Facebook


Jaarvergadering
Contributie
Belastinginvulhulp

KBO Themamiddag Matthäus-Passion
Seniorenbios in april
KBO Senioren Diner in maart
Bingo in maart
Liedjes van toen

Meerdaagse reis KBO-Heumen naar Vianden (Luxemburg)

Jeu de Boules zoekt leden!
Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar
Aandacht voor dementie

 

 

 

 

 

Jaarvergadering:

Zaterdagmiddag 24 maart wordt de algemene ledenvergadering gehouden. Het begint om 14.30 uur en wordt gehouden in zaal ‘de Wals’ in Malderburch.
Heeft u speciale vragen die u tijdens deze algemene ledenvergadering zou willen stellen, waarbij het gaat om meer achtergrondinformatie over KBO-zaken, dan horen wij dat graag van tevoren van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan kan het bestuur zich daarop voorbereiden en eventueel e.e.a. voor u uitzoeken. Ook zal de samenstelling van het bestuur gaan veranderen.
Dhr. Pierre van der Meer stopt als penningmeester en met zijn andere KBO-taken.
Mevr. Monique Clevis is al enkele keren aanwezig geweest bij de bestuursvergaderingen om zich te oriënteren als bestuurslid.
Eventuele nieuwe bestuurskandidaten kunnen zich, tot aanvang van de ledenvergadering melden, voorzien van een lijst met daarop 5 handtekeningen van leden en een bereidverklaring van de kandidaat. Noteer het al vast maar in uw agenda. U bent dan van harte welkom.

 

 

 

Contributie:

Veel leden hebben de contributie voor 2018 al overgemaakt. Ook dit jaar bedraagt deze € 27,50 per persoon. Hebt u ons gemachtigd om deze automatisch te laten afschrijven van uw rekening, dan gebeurt dit ineens aan het einde van februari. Wilt u zelf overmaken – en hebt u dat nog niet gedaan – dan vragen wij u dit bedrag z.s.m. over te maken op rekeningnummer NL 40 RABO 0131 6072 86 t.n.v. KBO-Malden.
Graag willen we de leden die nog geen machtiging hebben afgegeven vragen om dit wel te doen. Het maakt het werk voor de penningmeester een stuk gemakkelijker en u heeft er zelf ook geen omkijken meer naar. Het machtigingsformulier is te downloaden van onze website www.kbomalden.nl
Met dit machtigingsformulier geeft u KBO-Malden toestemming om de jaarlijkse contributie ineens
automatisch te laten afschrijven van uw rekening.
Als u het niet eens bent met de afschrijving, heeft u 56 dagen (8 weken) de tijd om uw bankkantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. Deze machtiging kan door u op elk moment worden ingetrokken. Wanneer uw lidmaatschap eindigt door opzegging, verhuizing of overlijden komt deze machtiging te vervallen.

 

 

 

Belastinginvulhulp:

BelastinginvulhulpDe Belastingdienst heeft inmiddels weer de uitnodigingen gestuurd om aangifte te doen over het jaar 2017.
Als onze KBO belastinginvulhulpen hun laatste cursus hebben gedaan kunnen ze weer aan de slag om u te helpen.
Er is voor de invulhulpen het e.e.a. gewijzigd. De landelijke website belastingservice.org is dit jaar niet meer in gebruik. De belastinginvulhulp kan hier dus niet meer op inloggen en het programma ‘Fiscaal gemak’ is niet meer te openen.

Voor de belastinginvulhulp is de E-herkenning weer aangevraagd. Zodoende kunnen deze de aangifte 2017 weer gaan verzorgen. Echter hebben de leden hiervoor een machtigingscode nodig. Leden die geen machtigingscode hebben ontvangen kunnen deze zelf aanvragen bij de belastingdienst via hun eigen Digid, ze krijgen de code dan direct. Of: zelf aanvragen via de telefoon 0881236555 met naam en bsn nummer, ook dan ontvangen ze de code direct.
De code is ook aan te vragen via de Digid van de belastinginvulhulp. Deze moet dan zijn eigen BSN nummer naast dat van de klant doorgeven op nummer 0881236555. Deze wordt dan een paar dagen later door de belastingdienst opgestuurd.
De kosten van € 5,50 die vorig jaar door de UnieKBO werden berekend , komen dit jaar te vervallen, daar de Unie niet meer als organisatie service verleent.
Het bedrag voor de onkosten van de belastinginvulhulp blijft € 12,00.
Ook als u geen aangiftebrief ontvangt, is het zinvol na te gaan of u in aanmerking komt voor belastingteruggave.
Voor belastinginvulhulp kunt u contact opnemen met een van onze KBO belastinginvulhulpen:
Dhr. F. de Bok tel: 024 3580397
Dhr. J. den Doop tel: 024 3880354
Dhr. T. Janssen tel: 06 55390040

 

 

 

KBO Themamiddag Matthäus-Passion

 

Matthäus Passion

Pasen en de Matthäus-Passion van Johann Sebastiaan Bach zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wie kent niet die prachtige koren en koralen. Het is een van zijn bekendste composities en een van zijn langste. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Mattheüs. De uitvoeringen zijn inmiddels al een lange traditie in Nederland.
Over wat er aan zo’n uitvoering vooraf gaat kunt u zien op de themamiddag op donderdag 29 maart.
Zie de bijlage en kom genieten van de prachtige muziek.

Zie de bijlage.

 

 

 

 

Seniorenbios in april 2018

 

petit paysan

PETIT PAYSAN - DI 10 APRIL 15:45
Drama - 90 min
Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden.

 

 


De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,20). Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 - 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

P.s. We hebben gemerkt dat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal. Dit omdat er vaak per persoon wordt afgerekend. Hierom zouden we u willen vragen de kaarten wat eerder af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

 

 

 

 

KBO Senioren Diner in maart


Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. 

Deze maand kunt u op 14 en 28 maart weer lekker dineren in de bistro van Malderburch.
De prijzen voor de inkoop van de voedingsmiddelen zijn gestegen. Daardoor heeft Malderburch de prijs voor het seniorendiner wat omhoog moeten doen om nog kostendekkend voor u te kunnen blijven koken en de kwaliteit te waarborgen. Voor de prijs € 8,50 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een gratis kopje koffie of thee na. U komt toch ook?

Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.  Zie de folder.

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.
Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

Bingo in maart 2018
bingo


Op zaterdag 17 maart kunt u weer gezellig meedoen in zaal ‘de Wals’ van Malderburch.En wie weet wint u een van de mooie prijzen.
Aanvang: 14.45 uur. U bent van harte welkom!

Ook introducé(e)s kunnen hun geluk komen beproeven.

 

 

 

 

 

Liedjes van toen

Naar aanleiding van vragen tijdens de Kermismiddag en Dag van de Senioren is gekeken naar de mogelijkheid om een meezing-middag te organiseren.
Op woensdagmiddag 18 april 2018 vindt de eerste meezing-middag plaats in de “Muse”, Kerkplein 12, Malden van 14.30 uur tot 16.30 uur. Bestemd voor KBO-leden, toegang is gratis.
Meer gegevens volgen in maart. Noteer dit alvast in uw agenda!

  

 

 

Meerdaagse reis KBO-Heumen naar Vianden (Luxemburg):

ViandenKBO Heumen gaat van maandag 28 mei tot en met vrijdag
1 juni 2018 naar Vianden. Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk en niet ver van Nederland, ligt het groothertogdom Luxemburg. Een klein land met een groot aanbod aan natuurschoon en bezienswaardigheden. U ziet alle mooie plekjes van Luxemburg en verblijft in Grand Hotel Vianden op basis van Half Pension. De deelnemersprijs is
€ 415,- per persoon. Inbegrepen hierbij zijn alle excursies. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 60,-. Graag opgeven voor 8 maart a.s. bij Ida Kuhnen, Dorpstraat 17 te Heumen. Telefoon 024 –358 0642. Graag een aanbetaling van € 100,- , ook voor 8 maart a.s., op banknummer NL 61 RABO 0131 6899 40 van de Bond van Ouderen Heumen, onder vermelding van Reis Eifel.

 

 

 

Jeu de Boules zoekt leden!

jeu de boules

Elke maandag- en woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur is er de mogelijkheid om mee te doen met Jeu de Boules. De twee Jeu de Boules banen bevinden zich in de tuin van Malderburch. Meedoen is gratis. Ieder jaar wordt er ook een kampioenschap gehouden, waarbij de winnaar een beker in ontvangst mag nemen.

Heeft u zin om mee te doen of om een keer te gaan kijken neem dan contact op met Dhr. W. Caenen, telefoonnr. 024-3881032.

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar 

alzheimer

In het Alzheimercafé worden bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die met dementie te maken heeft, op elke eerste donderdag van de maand vanaf 19.00 uur (programma start om 19.30 uur). 

Donderdag 5 april 2018: Leven met dementie.

Een ervaringsdeskundige vertelt over wat het betekent om dementie te hebben: de ups en downs, hoe blijf je baas over je eigen leven, en wat moet je (toch) loslaten? Hoe blijf je actief en zorg je voor plezier in het leven?

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

Aandacht voor dementie

In de nieuwe folder 'Aandacht voor dementie’, wordt informatie gegeven over dementie en waar u terecht kunt met  vragen over hulp en ondersteuning in de gemeente Heumen.

In de folder wordt ook verwezen naar de “Dementiewijzer gemeente Heumen”. Dit zijn brochures waarin uitgebreide informatie te vinden is over thema's zoals: ‘Waar kan ik terecht met mijn vragen?’, ‘Hoe blijf ik actief?’, ‘Hoe regel ik mijn vervoer?’, ‘Zorg voor de mantelzorger’ et cetera. Deze brochures zijn digitaal te vinden op www.malderburch.nl/dementiewijzer

De folder ‘Aandacht voor dementie’ is te verkrijgen bij o.a. de huisartsen in Malden, de huisartsen in Overasselt, bij Vraagwijzer in het gemeentehuis, in Malderburch in Malden, Terp in Heumen, Ons Huis in Nederasselt.
Deze folder en brochures zijn bedoeld voor alle burgers om de kennis over dementie te vergroten. Het gaat er vooral om dat mensen met dementie en hun mantelzorgers er niet alleen voor staan in de gemeente Heumen.

De folder Aandacht voor dementie en de Dementiewijzer gemeente Heumen is een uitgave van ‘WIJ leven samen gemeente Heumen’.