Actueel

Facebook

Tips voor de website
Ledenmagazine KBO-PCOB
Verbouwing in zaal ‘de Wals’ van Malderburch
Een terugblik op de Dag van de Senioren 2017
Met de Museum Plus Bus naar het Gemeentemuseum in Den Haag
Zondag: zó'n dag! in Nederasselt met het koor Cantémus
Themamiddag 'Ouderen in Beeld'
Themamiddag in 'Terp' Heumen
Seniorenbios in november/december
KBO Senioren Diner in november/december
Bingo in november
Sint Nicolaasmiddag KBO-Malden
Kerstviering KBO-Malden
Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar
Sociale Kaart Heumen

 

 

 

 

 

Tips voor de website

De nieuwe website is nu enkele weken in gebruik. Misschien hebt u zelf al wat rondgekeken en ontdekt. In de komende tijd geven we in deze rubriek tips, die van pas kunnen komen.

 

 

 

 

Ledenmagazine KBO-PCOB

Onze leden hebben inmiddels het novembernummer van het KBO-PCOB magazine in de bus gekregen. Het volgende nummer wordt ná 12 december bezorgd. Omdat we de website gelijk laten lopen met het verschijnen van het blad, ziet u al onze activiteiten tot half december vermeld.

 

 

 

 

Verbouwing in zaal ‘de Wals’ van Malderburch

Over enkele weken gaat er in Malderburch een interne verbouwing plaatsvinden. De bistrokeuken in zaal ‘de Wals’ zal fors uitgebreid worden. Op dit moment werkt men met twee keukens en dat is erg onpraktisch en onrendabel. Als de nieuwe keuken naast de Wals klaar is, krijgt de oude aan de Malderburchstraat een andere bestemming. Daarna zal ook ‘de Wals’ een uitgebreide opknapbeurt krijgen, zodat het een aantrekkelijke restaurantfunctie krijgt voor bewoners van het huis én het dorp.

Dat geeft natuurlijk wél overlast bij activiteiten. Zo wordt een deel van de zaal tijdelijk afgeschermd met een wand. Die zal het oppervlak van de zaal verkleinen. Het kan zijn dat we daar al mee te maken hebben met onze Sint Nicolaasmiddag en bijna zeker met de Kerstviering. Er kunnen dan minder personen in de zaal. Als er meer aanmeldingen zijn dan er volgens de brandweer in de zaal mogen zullen we moeten gaan loten.

 

 

 

 

Een terugblik op de Dag van de Senioren 2017

 

dvds 2017Op dinsdag 3 oktober kwamen 190 senioren uit de gemeente Heumen in Maldensteijn bij elkaar om de Dag van de Senioren te vieren. Voor de 22e keer werd deze dag in de gemeente georganiseerd.

Het motto was “Goed gemutst”. Dankzij een speld met hoedje, die wij bij binnenkomst kregen uitgereikt, werden wij de gehele dag hieraan herinnerd.
De voorzitter van KBO-Malden dhr. John Arts heette allen welkom. 


dvds 2 2017Onder leiding van lachcoach Maarten Vos werden de deelnemers ingeleid in de kunst van het lachen. Niet alleen theoretisch maar ook door bepaalde oefeningen leerden de deelnemers de achtergronden en betekenis van het lachen en ook daadwerkelijk te lachen, niet alleen met jezelf maar ook met elkaar. Na een wat aarzelende houding wist Maarten Vos toch de senioren actief te laten meedoen, soms tot grote hilariteit. Ondanks wat kritische geluiden was het overgrote deel van de aanwezigen door deze aanpak goed gemutst.

Na een kort intermezzo, waarin er de gelegenheid was om loten te kopen voor de loterij en de stands te bezoeken van diverse organisaties, konden we genieten van een heerlijk stamppottenbuffet. Een smakelijke maaltijd, die veel lof oogstte. Hierbij schoof het voltallig college van burgemeester en wethouders aan. Zij mengden zich onder de deelnemers en genoten, behalve van de maaltijd, ook van het contact met de aanwezigen. Wethouder Ellen de Swart sprak de senioren na het eten toe, waarbij zij niet alleen lovende woorden sprak aan het adres van de drie
KBO-afdelingen maar ook serieuze onderwerpen aansneed zoals: zoek verbindingen van de drie afdelingen en draag bij aan de bestrijding van eenzaamheid in de gemeente.

Toneelgroep Den Zuuten Ienval uit Groesbeek hield de aanwezigen in een vlot gespeeld en geestig stuk voor: ‘geef ieder de ruimte voor haar of zijn hobby’s en wensen’.

Begeleid door het duo Draadloos konden allen, mede dankzij de uitgereikte teksten, uit volle borst meezingen met de bekende liederen. Na iedereen zoals het organisatiecomité, de medewerkers van Maldensteijn en anderen bedankt te hebben ondersteund door applaus van de aanwezigen, sloot de voorzitter John Arts deze Dag van de Senioren.
Het was een geslaagde dag.

De organisatie was in handen van de afdeling Welzijn van Malderburch en de drie KBO-afdelingen in de gemeente Heumen, financieel ondersteund door de gemeente Heumen.

 

Foto's Dag van de Senioren 2017

Lachcoach Maarten Vos
Burgemeester Mittendorff
Stamppottenbuffet
Den Zuuten Ienval
Draadloos

 


 

 

 

Met de Museum Plus Bus naar het Gemeentemuseum in Den Haag

mpb 2017Op 17 oktober jl. hebben de deelnemers van onze KBO bijzonder genoten van het bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Dankzij de BankGiro Loterij werden de gratis bustocht, de entree van het prachtige museum en een rondleiding met een gids mogelijk gemaakt. Daarna kon men op eigen gelegenheid nog rondkijken bij de speciale tentoonstellingen.

 

 

 

 

 

Zondag: zó'n dag! in Nederasselt met het koor Cantémus

zondag logo

Zondag 19 november a.s. verzorgt zangvereniging Cantémus uit Nijmegen een bijzondere middag in het verenigingsgebouw ‘Ons Huis’ in Nederasselt. Het koor laat ons allen genieten in het programma ‘Van Verdi tot Händel en van ABBA tot Cohen’s Hallelujah’. Zie de folder.

 

 

 

 

 

Themamiddag 'Ouderen in Beeld'

thema1Op dinsdag 28 november komt predikant én kunstenaar Ds. René Rosmolen voor onze KBO in ‘de Ommezwaai’ in Malderburch een lezing houden over ‘Ouderen in Beeld’.

Door te kijken door verschillende vensters zoals kunst, filosofie, poëzie en film brengt hij het rijkgeschakeerde landschap van de ouderdom in beeld.

Zie bijgaande folder voor de aanmelding.

 

 

 

 

Themamiddag in 'Terp' Heumen

Ouderen in veilige handen. Veilig financieel ouder worden.

thema2We worden allemaal ouder en het liefst willen we onze zelfstandigheid behouden. Maar misschien wordt u toch afhankelijk van anderen voor uw verzorging, uw huishouden of voor financiële zaken. Dan is het fijn als u hulp krijgt van iemand die u vertrouwt.

Helaas kan het ook gebeuren dat iemand die u vertrouwt misbruik maakt van de situatie.

Waar kunt u dan terecht als u vragen hebt hierover?

Op deze themamiddag van KBO-Heumen staan we stil bij misbruik in het algemeen en bij financieel misbruik in het bijzonder.

Een medewerkster van Veilig Thuis, een bankmedewerker en een notaris zullen een presentatie geven over wie hulp kan bieden als het mis gaat en hoe financieel misbruik te voorkomen is. Zo mogelijk zal ook de politie aanwezig zijn.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis.

Datum:           dinsdag 7 november

Tijd:                14.00 uur - 16.00 uur

Plaats:            ‘Terp’ in Heumen

 

 

 

 

Seniorenbios in november en december

bios1Op 14 november draait in CineTwins de prachtige film ‘Jackie’.

Als John F. Kennedy wordt vermoord zijn de ogen van de hele natie gericht op haar: Jackie Kennedy. Zij moet, tijdens haar rouw, zich uiterlijk sterk houden om het land gerust te stellen. In de film volgen we haar in de vier dagen na de moord op haar man. 


bios2Op 12 december vertonen we het komisch drama ‘Three Generations’ in Cine Twins.

Ray besluit dat hij geen meisje is maar een jongen en hij wil zich laten transformeren. Zijn moeder moet hiermee in het reine komen en op zoek gaan naar zijn vader, zodat hij toestemming kan geven voor de operaties.

Aanvang van beide films 15.45 uur. Denk aan uw KBO-pasje voor de korting!
Zie de folder.

 

Op 9 januari 2018 starten we het nieuwe filmjaar met de vrolijke Oscar winnende film ‘La La Land’.

 

 

 

 

KBO Senioren Diner in november/december
vervoer op maat

Samen gezellig tafelen op de 2e en 4e woensdag van de maand. Op 8 november, 22 november en 13 december kunt u weer lekker dineren in de bistro van Malderburch. Voor de prijs € 7,75 krijgt u een heerlijk 3-gangenmenu geserveerd en een kopje koffie of thee na. Even lekker niet zelf hoeven koken en gezellig mensen ontmoeten. U komt toch ook? Opgeven alleen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur in de week ervoor bij de receptie van Malderburch.

Wist u, dat u ook voor het Seniorendiner via “Vervoer op maat” opgehaald en thuisgebracht kunt worden?
Voor € 4,00 per enkele rit.

Via het telefoonnummer van Malderburch 024-3570570 kunt u informeren naar de mogelijkheden. Zie de folder.

 

 

 

 

Bingo in november
bingo

Deze maand spelen we de laatste bingo van dit jaar, in december is er dus géén bingo.
Op zaterdag 18 november kunt u nog gezellig meedoen in zaal ‘de Wals’ van Malderburch. Aanvang: 14.45 uur. U bent van harte welkom!
Ook introducé(e)s kunnen hun geluk komen beproeven.

 

 

 

 

Sint Nicolaasmiddag

sintU bent van harte welkom op onze Sint Nicolaasmiddag. Sinterklaas wil deze gezellige middag bij de KBO in Malden zeker niet missen.

In zaal ‘de Wals’ van zorgcentrum Malderburch wacht Sint en zijn gevolg op zaterdag 25 november om 14.30 uur een warm en feestelijk onthaal.

Zie onze folder met het strookje voor de aanmelding. We hopen alle aanmelders te kunnen plaatsen in de zaal. Bij overtekening gaan we loten.

 

 

 

 

Kerstviering KBO-Malden

kerstOmdat het volgende KBO-PCOB magazine na 12 december uitkomt, is het noodzakelijk u nu al uit te nodigen voor de sfeervolle KBO-Kerstviering
op zaterdag 16 december.

U bent van harte welkom. Wij vragen u de bijgaande folder goed te lezen.
Denkt u eraan u op tijd aan te melden, want er mogen nu in de verkleinde zaal minder mensen toegelaten worden dan vorig jaar.

Het misboekje dat u vlak voor deze Kerstmiddag thuisbezorgd krijgt, is uw entreebewijs. Dan weet u dat u kunt komen.

Neem dat misboekje dan wél mee.

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn om te komen, geef het dan aan ons door. Dan kan iemand van de reservelijst nog meedoen.

 

 

 

 

 

Alzheimer Café Heumen - Mook en Middelaar 

alzheimer

De eerste bijeenkomst van het Alzheimercafé is druk bezocht. Er kwamen zeer veel mensen voor informatie.

Op donderdag 2 november wordt er weer een Alzheimercafé georganiseerd.
Het thema is: ‘Dementie en dan?’ Het accepteren van dementie is niet eenvoudig, maar het maakt voortaan wel deel uit van uw leven. Hoe nu verder? Hoe behoudt u de regie?

Op donderdag 7 december is het thema: ‘Sfeer in huis met dementie.’ Hoe gaat u om met veranderingen? Hoe zorgt u ervoor dat de sfeer thuis fijn blijft? En zijn er tips voor de feestdagen?

De avonden zijn in het Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1, 6584 AA Molenhoek. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

 

 

 

 

Sociale Kaart Heumen

soc kaartHeeft u vragen over wonen, werken, gezondheid, opvoeden en opgroeien, sport, activiteiten, mantelzorg of vrijwilligerswerk?

Kijk op www.socialekaartheumen.nl

en vindt de organisatie die u verder helpt!

Wat is het?

Een website die bestaat uit contactgegevens van welzijns- en gezondheidsorganisaties in de gemeente Heumen. In de Sociale Kaart Heumen vindt u snel en gericht de juiste organisatie die u kan helpen bij uw vraag.

U kunt de databank gratis raadplegen.

Hoe werkt het?

Ga naar www.socialekaartheumen.nl Zoek op thema of ga direct naar een organisatie via de zoekfunctie. Als u de juiste organisatie heeft gevonden, krijgt u een overzicht met contactgegevens.

De Sociale Kaart Heumen is een initiatief van de gemeente Heumen en maatschappelijke partners op het gebied van gezondheid en welzijn.